Cijfermatige hoop daalt: statistiekenbureau geeft Duivels waterkans op kwartfinales, EK-winst utopie?

 wo 19 juni 2024 14:50

De verrassende nederlaag heeft ook gevolgen op de voorspellingen van de supercomputer. Statistiekenbureau Opta ziet de Duivelse kansen op het EK slinken. Voor aanvang van het toernooi in Duitsland gaf het de Belgen nog een kleine 5% kans op eindwinst, nu blijft er maar 1% over.

50% kans op de kwartfinales, ruim 10% op de finale en 4,7% kans om Euro 2024 te winnen. Met die cijfers begonnen de Rode Duivels aan hun toernooi in Duitsland.

 

Maar na de onverwachte nederlaag tegen Slovakije moet statistiekenbureau Opta zijn voorspellingen van zijn supercomputer aanpassen.

 

Als voorlopige derde van zijn groep moet België nu tevreden zijn met een kans van 1 op 4 om de kwartfinales te halen. De halve finale en finale? Die worden erg moeilijk. Om het EK te winnen gunt Opta de Duivels nog 1% kans.

 

Frankrijk, Engeland, Duitsland en Spanje zijn dan weer de grootste kanshebbers op glorie. Onze zuiderburen krijgen zelfs 20% kans op eindwinst in Duitsland.

 

Bewijst onze nationale ploeg de computermodellen nog ongelijk?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: