Belgian Cats vullen hun mandje met olympische kledij: "Het geeft ook extra motivatie"

 wo 19 juni 2024 19:51
De Belgian Cats zijn stilaan klaar om te schitteren in Parijs.

De Olympische Spelen naderen met rasse schreden. Sinds vandaag kunnen atleten van Team Belgium in Olympique Boutique hun officiële outfits en sportkledij passen en meenemen naar huis. De Belgian Cats kwamen als eerste team shoppen. 

Op 26 juli gaan in Parijs de Olympische Spelen van start. De Belgische delegatie is al stevig aangedikt en iets meer dan een maand voor het startschot in de Franse hoofdstad kunnen er ook heel wat praktische zaken al geregeld worden.

 

De atleten van Team Belgium weten al een tijdje in welke kledij ze hun beste beentje kunnen voorzetten op de Zomerspelen. 

 

Sinds vandaag worden die outfits ook tastbaar. Het BOIC heeft net als bij Rio 2016 en Tokio 2020 voor de gelegenheid een shop geopend, Olympique Boutique.

 

Daar kunnen de atleten en hun begeleiding hun officiële kledij en sportkleren passen en daarna meenemen naar huis. 

 

"Op deze manier hebben de atleten hun reiskoffer met alle kleren en de juiste maten", sprak BOIC-CEO Cédric Van Branteghem. "Het is praktisch en het geeft ook extra motivatie."

De Belgian Cats stomen zich klaar voor de Spelen. Volgende week spelen ze een eerste oefenmatch tegen China.

Zulke dingen kunnen dit gevoel versterken: je beseft dat de Spelen realiteit worden.

Belgian Cat Becky Massey

De Belgian Cats waren er als de kippen bij om hun reiskoffer te vullen. "De kwaliteit is mooi", was Becky Massey duidelijk in haar nopjes.

 

"Je denkt ook na hoe je de kledingstukken misschien na de Spelen nog kan integreren in je outfits."

 

Het enthousiasme spatte van de Cats. "Zulke dingen kunnen dit gevoel versterken: je beseft dat de Spelen realiteit worden."

 

Ook leading lady Emma Meesseman telt al af naar de Spelen. "Nu moet je de knop omdraaien en beseffen dat het geen gewoon toernooi is. Het zijn dé Spelen."

 

"Het teamgevoel zit altijd goed bij de Cats, maar nu weet je waarvoor je het doet."

Gerelateerd:
Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen