"Leren, gretig trainen en kansen grijpen": Arthur Vermeeren wil de Rode Duivels "helpen" op dit EK

 za 15 juni 2024 13:26
Arthur Vermeeren in gesprek met Ruben Van Gucht.

Met zijn 19 jaar is Arthur Vermeeren een van de koorknapen in de Belgische selectie op het EK. Na een moeizaam begin bij Atletico Madrid straalt het voormalige Antwerp-goudhaantje nog altijd rust, vertrouwen en gretigheid uit. "Ik heb het afgelopen jaar geleerd om telkens positief te zijn."

Arthur Vermeeren bekende het zelf meteen. "Mijn selectie was een verrassing", aldus de Rode Duivel die de voorbije maanden na zijn toptransfer amper speelminuten verzamelde bij Atletico Madrid.

 

"Maar de bondscoach heeft vertrouwen in mij. Als je hier je land mag vertegenwoordigen, dan geeft dat veel vertrouwen. Ik probeer de ploeg te helpen waar ik kan", sprak Vermeeren op zijn persbabbel en bij onze Ruben Van Gucht.

 

Wandelt hij hier dan als jonkie rond in een snoepwinkel? "Dat is een beetje extreem, maar ik ben heel blij om hier te zijn. Je kan ook veel leren tijdens zo'n toernooi en dat ben ik aan het doen."

 

"Elke voetballer heeft de ambitie om te spelen. Dat doe je het liefst, maar ik moet ook realistisch zijn. Ik ben er om te helpen als de coach me nodig heeft. Dan zal ik elke minuut gebruiken om te laten zien dat ik meer wil."

Of ik gefrustreerd zal zijn als ik niet speel? Neen, natuurlijk niet. Ik heb het afgelopen jaar geleerd om telkens positief te zijn.

Arthur Vermeeren

Vermeeren kan veel leren, maar kan hij de andere Duivels ook iets bijbrengen? "Jeugdigheid", antwoordde hij. "En ik wil gretig zijn op elke training. En zo bereid ik mijn tegenstanders ook voor op de volgende wedstrijd."

 

Mocht Vermeeren niet spelen, zal hij dan gefrustreerd zijn? "Neen, natuurlijk niet. Ik heb het afgelopen jaar geleerd om telkens positief te zijn."

 

"Zo kan ik elk moment leren en kan ik verder staan in mijn ontwikkeling. Je moet het zien als een kans die je moet grijpen."

Sneller in Spanje

Uiteraard werd er op de persbabbel ook uitvoerig ingegaan op de wittebroodsweken van Vermeeren in Spanje, al verloopt het huwelijk moeizaam.

 

"Ik heb weinig gespeeld, maar alles verloopt goed. Voetbal draait niet alleen om matchen. Dat zal me sterker maken als speler. Fysiek heb ik veel stappen gezet. Je hebt veel minder tijd om na te denken. Alles moet sneller, je moet sneller zien wat er gebeurt."

 

"Diego Simeone behoudt zijn vertrouwen in mij. Ik moet hard werken en als ik dat blijf doen, dan komt het allemaal goed. Ik ben 19 jaar. Ik wil graag spelen voor Atletico Madrid. Ik panikeer zeker niet. Ik geef niet op tot ik kan spelen voor deze club. Ik voel me er echt thuis."

 

En toch hing zijn selectie voor dit EK wellicht aan een zijden draadje. "Of ik er bij een 23-koppige selectie bij geweest zou zijn? Moeilijke vraag. Dat moet de coach beantwoorden. Gelukkig is het niet zo. Ik hoef er niet bij stil te staan. Ik geniet gewoon van hier te zijn."

 

"De coach hoeft zich geen zorgen te maken: als hij me nodig heeft, zal ik klaar zijn. Ik zal alles geven en zal fit zijn."

Gerelateerd: