LIVEBLOG DUIVELS - Raakt Meunier nog fit? "Ze doen er alles aan om hem tijdig op te lappen"

 za 15 juni 2024 15:48

Het EK is sinds gisterenavond officieel op gang getrapt en dat betekent dat ook onze Duivels zich stilaan mogen opmaken voor actie. Maandag wacht de eerste clash tegen Slovakije. In de tussentijd maken Timothy Castagne en Arthur Vermeeren nog tijd voor een babbeltje met de pers.

de dag van de Rode Duivels (15 juni)

16:15

Raakt Meunier nog fit?

Met Vertonghen en Theate lijkt het de goeie kant op te gaan, maar hoe is het gesteld met Thomas Meunier? "Ik hoor dat men er alles aan doet om hem nog op te lappen", vertelt Ruben Van Gucht vanuit Duitsland.

"Hij revalideert op dit moment bij Lieven Maesschalck. Er zit wel nog een bloeduitstorting rond de blessure, waardoor ze niet kunnen inschatten hoe ernstig het is. Maar dat hij nu bij Lieven Maesschalck revalideert, is toch tekenend voor het feit dat ze hem er nog bij willen hebben."

15:47
Het vizier van onze spitsen staat goed:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:00

Einde persconferentie

Einde van de persbabbel. 

12:59

Domenico Tedesco laat spelers mee zeggen wat zij aanvoelen of denken dat het beste is. Hij luistert heel veel naar ons. De communicatie is heel goed. Natuurlijk overleggen spelers als Lukaku en De Bruyne meer met hem, maar iedereen mag zulke zaken delen in de groep.

Arthur Vermeeren
12:58

"Het niveauverschil bij Atletico is groter dan ik had verwacht", geeft Arthur Vermeeren toe. "Op training leer je heel veel bij. Je voelt in het begin dat je elke seconde scherp moet zijn, na een tijdje went dat."

12:55

Zou Arthur Vermeeren eventueel achteraan kunnen depanneren? "Ik heb er nog niet over gesproken met de coach. Het maakt mij niet uit. In de jeugd heb ik daar gespeeld, al is mijn profiel misschien niet ideaal. Maar als ik er nodig ben, doe ik alles om die positie goed in te vullen."

Wanneer zal zijn EK geslaagd zijn? "Er kunnen mooie dingen gebeuren. We mogen niet te snel tevreden zijn. Met deze kwaliteit kan je veel bereiken. Ik wil zelf heel veel leren en als betere speler weggaan."

12:55

Wat ik hier tijdens de vrije momenten doe? Er zijn veel mogelijkheden. Je kan golfen, naar de matchen kijken, kaarten ...

Arthur Vermeeren
12:53

Praat de middenvelder al een mondje Spaans? "Nog niet zo heel goed, maar het betert. Converseren is moeilijk, maar op training heb ik geen vertaling meer nodig bij oefeningen."

12:53

Wedstrijdritme ontbreekt bij Arthur Vermeeren. "Maar de coach hoeft zich geen zorgen te maken: als hij me nodig heeft, zal ik klaar zijn. Ik zal alles geven en zal fit zijn."

12:52

Of ik er bij een 23-koppige selectie bij geweest zou zijn? Moeilijke vraag. Dat moet de coach beantwoorden. Gelukkig is het niet zo. Ik hoef er niet bij stil te staan. Ik geniet gewoon van hier te zijn.

Arthur Vermeeren
12:52

Vermeeren twijfelt zelf of hij erbij was geweest in een 23-koppige selectie

12:50

Welke boodschap heeft Arthur Vermeeren van coach Diego Simeone gekregen? "Hij behoudt zijn vertrouwen in mij. Ik moet hard werken en als ik dat blijf doen, dan komt het allemaal goed. Ik ben 19 jaar. Ik wil graag spelen voor Atletico Madrid. Ik panikeer zeker niet. Ik geef niet op tot ik kan spelen voor deze club. Ik voel me er echt thuis."

12:47

Arthur Vermeeren praat in eerste instantie over zijn eerste maanden bij Atletico Madrid: "Alles verloopt heel goed, al speel ik weinig. Maar ik zet stappen in mijn ontwikkeling en ik heb veel geleerd. Voetbal draait niet alleen om matchen. Dat zal me sterker maken als speler. Fysiek heb ik veel stappen gezet. Je hebt veel minder tijd om na te denken. Alles moet sneller, je moet sneller zien wat er gebeurt."

Bij Antwerp ging het na zijn vertrek minder. "Het was jammer om te zien. Ik heb de keuze gemaakt voor mezelf. Ik moest dat doen om me te ontwikkelen."

12:47
Vermeeren tijdens de persbabbel.
12:46

De selectie was voor mij een verrassing, maar de coach heeft vertrouwen in mij. Als je hier je land mag vertegenwoordigen, geeft dat veel vertrouwen. Ik probeer de ploeg te helpen waar ik kan.

Arthur Vermeeren
12:46

Arthur Vermeeren was verrast dat hij werd opgeroepen door Tedesco

12:45

De journalisten in Duitsland polsen nog eens bij Timothy Castagne of onder meer Jan Vertonghen en Arthur Theate hebben kunnen trainen. De verdediger wil antwoorden, maar wordt afgeblokt door de perschef na een gesloten training.

Intussen switchen we naar Arthur Vermeeren. 

12:43

Aangezien er zo weinig beschikbare verdedigers zijn: heeft Timothy Castagne zich op training moeten inhouden? "Of de coach me dat gevraagd heeft? Neen. Maar het heeft ook geen zin om risico's te nemen met een tackle tegenover je ploegmaats."

12:41
Een ontspannen Castagne stond de pers te woord.
12:40

België wordt niet als favoriet gecatalogeerd. "Voor mij maakt dat niets uit", zegt Castagne vastberaden. "Als wij er als groep in geloven, is dat het belangrijkste. En natuurlijk geloof ik er in."

12:39

Waarom de Duivels ver kunnen geraken op dit EK? De groep is goed, een goeie mix van ervaring en jeugd. Ze kunnen het verschil maken. Ik ben niet hier om jullie te bewijzen dat we een kans maken, dat moet op het veld gebeuren.

Timothy Castagne
12:38

Heeft de rechtsachter iets gehoord van Thomas Meunier? "We hebben elkaar daags na zijn blessure gesproken. Maar ik weet niet wanneer hij terugkeert. Hij werkt hard en we moeten afwachten hoe het evalueert."

12:36

Het EK is gisteren begonnen. "Iedereen heeft naar de match gekeken en we hebben er zelf zin in. Iedereen is ongeduldig", verwoordt Timothy Castagne het gevoel van de groep.

Over de sfeer komen weer positieve signalen. "We lachen meer, we zijn meer samen. Er zijn ook nieuwe jongeren. We stellen het goed."

12:35

Als de coach voor deze groep gekozen heeft, moet iedereen klaar zijn. Hij heeft geen spelers gekozen om op de bank te zitten. We hebben er de kwaliteiten voor.

Timothy Castagne
12:33

De defensie is een gespreksonderwerp bij de Duivels. "Er zijn blessures, maar het is aan anderen om op te staan", vertelt de rechtsachter. "Er is veel kwaliteit. We hebben iedereen nodig. Anderen, ook ik, moeten hen helpen en bijstaan."

Zal Castagne dan een andere rol krijgen, meer als gids? "Ik probeer veel met hen te overleggen. Ik geef hen raad. Daar houd ik ook van."

12:32

"Axel Witsel heeft individueel gewerkt vandaag. Hij volgt zijn programma, maar het is goed om hem op het veld bij ons te zien", aldus Timothy Castagne, die daarna geen vragen meer over de gesloten training van vandaag mag beantwoorden. 

12:32

Ik voel me 100 procent en ben klaar. De andere verdedigers hebben deze week aangesloten. Het is afwachten wat de coach beslist.

Timothy Castagne
12:31

De KBVB uit bij het begin zijn medeleven met de naasten van Matija Sarkic, de doelman van Montenegro die onverwacht overleden is.

12:28

Persconferentie met Castagne

We verschuiven onze ogen en oren naar de perszaal in Duitsland. Timothy Castagne schuift als eerste Duivel aan. 

11:51
Een dag uit het leven van de Duivels.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:45

Training achter gesloten deuren

Rond 10.30 uur verschijnen de Duivels straks weer op het trainingsveld. In tegenstelling tot de voorbije dagen is de pers vandaag niet welkom. De journalisten worden op een veilige afstand gehouden, maar vanaf 12.30 uur kunnen ze dus wel de pieren uit de neus vragen van Arthur Vermeeren en Timothy Castagne.

Zondag, daags voor hun eerste EK-match, trainen de Duivels 's ochtends nog in hun uitvalsbasis. Rond 15 uur zakken ze dan af naar Frankfurt, waar bondscoach Domenico Tedesco en Kevin De Bruyne 's avonds voor de microfoon plaatsnemen.

14/06/24
14:50

Van Gucht: "Ploeg rond Duivels groeit zeer snel"

Aan omkadering en verzorging geen gebrek voor onze Duivels. "Je komt hier zeker aan 40-45 mensen", vertelt Ruben Van Gucht. "Maar privé social media managers of privékoks zijn er niet bij", lacht hij.


"Die ploeg groeit zeer snel, er zitten nu ook onder meer data-analisten bij, of mensen die de training filmen met een drone voor de tactische analyse achteraf."


"Maar aan de andere kant: in de Tour de France zijn er ook al snel 15 mensen - ploegleiders, masseurs, mecaniciens, koks, ... - voor 8 renners. Zeggen dat ze hier overgesoigneerd worden, is er dus over."

14:40

In de Tour de France zijn er ook al snel 15 mensen voor 8 renners. Zeggen dat ze hier overgesoigneerd worden, is er dus over.

Ruben Van Gucht
14:39

Het vaste team

1.  Domenico Tedesco - Bondscoach

2.  Franky Vercauteren - Technisch directeur

3.  Andres Hinkel - Assistent-coach

4.  Luke Benstead - Assistent-coach 

5.  Max Urwantschky - Keeperstrainer

6.  Vladimir Cepzanovic - Physical coach

7.  Bram Gielen - Physical coach

8.  Umberto Tedesco - Performance analyst

9.  Dylan Vanhaeren - Performance analyst

10.  Maxim Wouters - Performance analyst

11.  Arne Jaspers - Sports scientist

12.  Piet Erauw - Team manager

13.  Kristof Sas - Ploegdokter

14.  Geert Declercq - Ploegdokter

15.  James Van Gemert - Fysiotherapeut

16.  Gertjan Jespers - Fysiotherapeut

17.  Sander Nuyens - Fysiotherapeut

18.  Thomas O'Malley - Fysiotherapeut

19.  Bartel Dewulf - Teamkok

20.  Louis Coysman - Teamkok

21.  Frederic Decruyenaere - Teamkok (verplaatsing)

22.  Janne Geers - Nutritioniste

23.  Eddy Pepels - Massage therapeut

24.  Maikel Simons - Massage therapeut

25.  Stefan Van Loock - Persverantwoordelijke

26.  Jonathan Vanooteghem - Contentcreator

27.  Kasper Vaneeckhout - Contentcreator

28.  Jurgen Van Der Mijnsbrugge - Coordinator logistiek

29.  Hugues Trappeniers  - Materiaalman

30.  Tom De Smet - Materiaalman

31.  Kevin Waegemans - Materiaalman

32.  Rudi Van den Block - Veiligheidsverantwoordelijke

14:35

Er loopt hier een staf van 40-45 mensen rond, maar niemand heeft volk mee uit de privé-entourage.

Ruben Van Gucht
14:32

Vrije tijd?

Eat, sleep, train, repeat. Of toch niet? Onze Duivels hebben wel degelijk tijd voor ontspanning in Duitsland. Wat ze dan precies doen? Ruben Van Gucht gaf gisteren wat uitleg op Radio 1.

"Om te beginnen is Lukaku alleenheerser over de muziek", vertelde onze man ter plekke. "Ze zitten ook opnieuw in een golfresort, dus wie wil kan in de komende weken een balletje slaan."

"En er is hier ook een groot park, waar ze kunnen wandelen of fietsen of wat dan ook. Er zijn hier in elk geval ontspanningsmogelijkheden genoeg."