Timothy Castagne ziet hoe "jonge" Tedesco "duidelijk" is: "Martinez wilde misschien te veel"

 za 15 juni 2024 14:19
Timothy Castagne.

We kennen Timothy Castagne (28) als een minzame Rode Duivel, maar wel eentje met het hart op de tong. Ook tijdens zijn gesprek met onze Ruben Van Gucht speelde Castagne geen verstoppertje. Zo maakte hij - met veel respect - de vergelijking tussen Domenico Tedesco en zijn voorganger. 

De geluiden van de spelersgroep over Domenico Tedesco zijn positief. Kan Timothy Castagne duiden wat de bondscoach deze Rode Duivels bijbrengt?

 

"Hij heeft andere ideeën, zeker dan Roberto Martínez", antwoordde Castagne. "Ik zal niet zeggen dat Martinez (50) ouder is, maar je ziet dat Tedesco (38) jong is. De relatie met de spelers is makkelijker."

 

"Tedesco praat veel. Iedereen heeft een goed gevoel met hem. Het is duidelijk als je druk moet zetten. Je weet wie welke man pakt."

 

Helder, duidelijk: het zijn termen die Castagne meermaals herhaalt. "Martinez had ook hele goeie ideeën, maar soms wilde hij misschien te veel doen. Nu is het duidelijk."

 

"Het hoeft niet moeilijk te zijn. Als het simpel is en we hebben kwaliteit, dan is het genoeg. Maar simpel betekent niet dom of niet genoeg, hé. Gewoon duidelijk."

Ik zal niet zeggen dat Martinez (50) ouder is, maar je ziet dat Tedesco (38) jong is. De relatie met de spelers is makkelijker.

Timothy Castagne

Castagne is - zeker na het wegvallen van Thomas Meunier - een certitude in de Belgische defensie. De rechtsachter laat positieve geluiden optekenen over de geblesseerde collega's, maar spreekt zijn vertrouwen ook uit in wie wél fit is.

 

"De jongens die in de selectie zitten, moeten presteren. Ze hebben er de kwaliteiten voor. Misschien hebben ze niet veel met de nationale ploeg gespeeld, maar het is hun moment om die kans te grijpen en om te tonen dat we hen nodig hebben."

 

"Het is aan mij en aan de andere meer ervaren spelers om hen te helpen en te begeleiden. Ik probeer hen die raad te geven. Maar als de coach deze jongens geselecteerd heeft, dan moet iedereen gewoon klaar zijn."

Gerelateerd: