Promotie voor 3 beloften van Lotto-Dstny: "We geloven in hun groei"

 vr 14 juni 2024 13:31
Robin Orins won de Omloop Het Nieuwsblad bij de beloften.

Lotto-Dstny versterkt de gelederen: 3 renners worden van het Development Team overgeheveld naar de profs. Het gaat om Robin Orins (22), Joshua Giddings (20) en Lorenz Van de Wynkele (22). Zij tekenden alle 3 een contract tot 2026. 

Na het nieuws over het nakende vertrek van enkele belangrijke figuren bij Lotto-Dstny, kondigt het team nu zelf drie versterkingen aan. De Belgische formatie promoveert drie renners vanuit het opleidingsteam.

Met Robin Orins legt het de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften vast. Hij is ook Belgisch kampioen tijdrijden in dezelfde categorie. Orins was ook al goed voor ereplaatsen in Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Ook bij de jeugd was hij een veelwinnaar: hij won  meer dan 120 koersen en verzamelde tal van kampioenschapstruien. 

"Lotto-Dstny voelt aan als thuis voor mij, ik heb niet lang getwijfeld om te tekenen", klinkt het bij de 22-jarige Belg. 

 

Ook de jonge Brit Joshua Giddings en de Belg Lorenz Van de Wynkele maken de overstap van het opleidingsteam naar het profteam. Beide heren staan bekend als beloftevolle sprinters.

"Hier staan we voor"

CEO Stéphane Heulot is zeer tevreden dat de ploeg de mannen naar het eerste team heeft kunnen opwaarderen. "Hier staan we voor", reageert hij.

 

"We hebben een buitengewoon sterke generatie en zijn bijzonder blij om Lorenz, Joshua en Robin aan boord te kunnen houden de komende twee jaar. Bij ons zullen ze kunnen blijven groeien. We geloven in hun kansen om sterke profrenners te worden."

Gerelateerd: