Vrolijke Nina Derwael werd overstelpt met vragen bij rentree uit blessure: "Laat me maar wat met rust"

 wo 12 juni 2024 18:10
Nina Derwael.

In "Goud!" volgt documentairemaker Eric Goens Belgische topsporters in hun voorbereiding op de sportzomer. Eind 2023 stond de deelname van Nina Derwael aan de Spelen in Parijs nog op losse schroeven, maar zelf maakt de olympische kampioene zich minder zorgen. "Ik heb alles leren loslaten", vertelt ze.

Nina Derwael vrolijk naar persconferentie

Net wanneer de buitenwereld twijfelt over haar toekomst, loopt Nina Derwael eind 2023 eigenlijk heel vrolijk rond. "Ik heb alles leren te relativeren", zegt ze na haar twee schouderblessures.

 

"Voor mij hoeft die persconferentie eigenlijk niet. Maar de mensen zitten met zodanig veel vragen over mij."

 

"Ik wil gewoon laten weten: ik ben oké, ik ben ermee bezig en laat me nu maar wat met rust", lacht ze.

Over zaak-Heuls: "Kleine meisje nooit kunnen loslaten"

Nina Derwael moest niet alleen met de rentree na haar blessure omgaan, maar ook met het ontslag van haar coaches Yves Kieffer en Marjorie Heuls.

 

"Ik ben opgegroeid met Marjorie", vertelt ze in Goud!. "Op een bepaalde manier heeft ze dat kleine meisje nooit kunnen loslaten."

 

Toch staat Derwael nog vol achter haar verdediging van de coaches enkele jaren eerder. "Ik sta achter wat ik 5 jaar geleden heb gedaan. Zonder hen had ik in Tokio niet gepresteerd. Dat was niet het moment om van coach te wisselen."

Kijk naar de eerste 3 afleveringen van Goud!

Eric Goens en Karl Vannieuwkerke volgen de fine fleur van de Belgische sportwereld tijdens hun ultieme voorbereiding op de sportzomer van hun leven.

Nina Derwael haar deelname aan de Spelen staat op losse schroeven
Gymnaste Nina Derwael pakte op de vorige Olympische Spelen in Tokio al goud, maar door een zware schouderblessure staat haar deelname aan de Spelen in Parijs op losse schroeven. Op de pijnbank bij de kinesist droomt ze ervan om opnieuw aan de brug te hangen. Ook hockeyer Alexander Hendrickx en de Red Lions werden olympisch kampioen in Tokio. Op de Spelen in 2016 was hij nog reserve, maar hij vocht zich in de basisploeg en is nu een sterkhouder van de Lions. Paralympiër Ewoud Vromant pakte op de Spelen in Tokio zilver in de tijdrit, maar werd gediskwalificeerd in het baanwielrennen. De diskwalificatie sluimert nog steeds in zijn achterhoofd, maar is de brandstof om revanche te pakken in Parijs. Op het Vlaams Kampioenschap in Zolder vertelt hij hoe hij zijn been verloor. In het Spaanse Calpe, ver weg van alle drukte, bereidt Remco Evenepoel zich voor op de belangrijkste zomer van zijn leven. In de Tour wil hij op het podium staan en op de Spelen gaat hij tweemaal voor goud.
woensdag 29/0545 min
Gerelateerd: