Ga naar de inhoud

Oostendse voetbal werkt aan doorstart met amateurclub KSV Diksmuide: "Gesprekken evolueren positief"

 ma 10 juni 2024 11:04
KV Oostende en KSV Diksmuide, waar Karl Vannieuwerke ondervoorzitter is, werken aan een samenwerking.

Zit er sneller dan verwacht weer leven in KV Oostende? Zo'n week na het faillissement van de kustploeg lijkt er een oplossing voor de toekomst klaar. Oostende praat met neo-derdenationaler KSV Diksmuide over een samenwerking: "De volgende dagen spreken we verder om hopelijk snel tot een definitieve overeenkomst te komen", klinkt het in een persbericht van beide partijen.

"De voorbije week zijn er meerdere gesprekken geweest tussen het bestuur van KSV Diksmuide, een delegatie van het voormalige KVO en de Oostendse jeugdwerking, en de Stad Oostende", klinkt het in een communiqué van beide clubs.

 

"De neuzen wijzen in dezelfde richting om een groter gezamenlijk voetbalverhaal op te starten waarbij de identiteit van KV Oostende en KSV Diksmuide wordt bewaard."

 

"Van alle kanten is de intentie uitgesproken om samen te werken en naar een grote jeugdacademie evolueren die al vanaf volgend seizoen jeugdploegen op interprovinciaal, provinciaal en gewestelijk niveau in competitie kan brengen."

 

"Doelstelling is om een van de mooiste jeugdacademies van Vlaanderen te maken en met eigen jonge voetballers door te stoten naar de hoogste amateurreeks."

 

"De eerste ploeg zou in het Oostendse Albertpark kunnen spelen en de tweede ploeg – in tweede provinciale – op De Pluimen in Diksmuide. Ook vrouwenvoetbal en de G-werking krijgen een mooie plaats in dit verhaal."

"Zondagavond werd de Oostendse achterban geraadpleegd tijdens een overleg in het stadhuis, op initiatief van de burgemeester. De groep stakeholders – voormalige bestuursleden, erevoorzitters, fans, sponsors, ex-spelers, (jeugd-)medewerkers, ambassadeurs – waren het unaniem eens om de gesprekken met KSV Diksmuide verder te zetten."


De deal is wel nog niet rond, benadrukken de partijen. De volgende dagen worden de gesprekken verder gezet.

We willen de impact die we de voorbije jaren hadden heel graag doortrekken in de amateurreeksen van het nationale voetbal.

Karl Vannieuwkerke, ondervoorzitter Diksmuide

Karl Vannieuwkerke, ondervoorzitter KSV Diksmuide: “We hebben de voorbije zeven jaar met vijf promoties - drie van onze A-ploeg en twee van onze B-ploeg - het provinciaal voetbal in West-Vlaanderen een nieuw gezicht en elan gegeven."

 

"We hebben bewezen dat je met een verhaal dat bijna volledig gestoeld is op eigen jeugd en een beperkt budget hoge ogen kan gooien. Het voorbije seizoen speelden onze jongens in 1e provinciale kampioen met het recordaantal van 81 punten op 90."

 

"We willen de impact die we de voorbije jaren hadden heel graag doortrekken in de amateurreeksen van het nationale voetbal. We geloven in de maakbaarheid van de sport en willen realisme prediken."

 

"Weg van financiële risico’s en megalomanie een mooi verhaal schrijven met jonge voetballers die de perfecte opleiding krijgen, is het enige wat we willen. Ik voel veel goesting bij mijn bestuur en bij de mensen van Oostende, waar heel veel know how aanwezig is."

Dit kan een zeer mooi, nieuw voetbalverhaal zijn in Oostende én in Diksmuide.

Bart Tommelein

Bart Tommelein, burgemeester Oostende: “Als stadsbestuur zijn wij altijd vragende partij geweest om ook volgend seizoen voetbal op nationaal niveau te hebben in Oostende. Dat we appartementen zouden willen bouwen op de site van het Albertpark is klinkklare onzin."

 

"De stad wil absoluut een goede oplossing voor de jeugd, voor de infrastructuur én voor de hele KVO-community. De gesprekken met Diksmuide evolueren positief. De volgende dagen spreken we verder om hopelijk snel tot een definitieve overeenkomst te komen. Dit kan een zeer mooi, nieuw voetbalverhaal zijn in Oostende én in Diksmuide."

Gerelateerd: