Kylian Mbappé geeft Rode Duivels het voorbeeld met assist en doelpunt tegen Luxemburg

wo 5 juni 2024 23:09
Mbappé bediende Kolo Muani op slag van rust.

Frankrijk heeft zonder veel moeite een 3-0-oefenzege geboekt tegen Luxemburg, zaterdag de tegenstander van de Rode Duivels in hun EK-uitzwaaiwedstrijd. Kylian Mbappé eiste de schijnwerpers op met een assists en een doelpunt.

Niet Real-aanwinst Kylian Mbappé was de opvallendste aanwezige bij Frankrijk, wel N'Golo Kanté, die zijn eerste wedstrijd speelde voor Les Bleus sinds 2022.

Voor het eerst sinds zijn transfer naar Saudi-Arabië werd Kanté opgeroepen. In de EK-test tegen Luxemburg hield hij Real-middenvelders Tchouaméni en Camavinga op de bank.

Het inspireerde de vicewereldkampioen niet tot een glansprestatie. Zonder al te diep te gaan kon Frankrijk wel de zege veiligstellen.

Mbappé pakte op slag van rust uit met een heerlijke assists op Kolo Muani, die Union-doelman Antony Moris kon verschalken. Na de rust knalde Jonathan Clauss van Olympique Marseille de bal heerlijk in de bovenhoek voor de 2-0.

Het laatste woord was uiteindelijk nog voor Mbappé, die een assists van debutant Bradley Barcola afwerkte. Zondag oefent Frankrijk nog tegen Canada.