Ga naar de inhoud

"Net goéd dat jongens willen scoren": Tedesco opvallend mild voor penaltydiscussie tussen Doku, Openda en Trossard

 wo 5 juni 2024 23:00

Domenico Tedesco heeft nog wat zaken uit te klaren richting EK. In de slotminuten gingen Jeremy Doku, Loïs Openda én Leandro Trossard in discussie over wie een strafschop mocht nemen. De bondscoach achteraf: "Het is duidelijk wie de penalty's trapt, maar 6 wissels zorgen soms voor problemen."

Een slaapverwekkende oefeninterland werd plots toch nog boeiend.

 

In het absolute slot versierde Jeremy Doku nog een strafschop voor de Rode Duivels. De sneltrein van City wilde die maar wat graag zelf omzetten, maar dat was buiten twee ploegmaats gerekend.

 

Ook Loïs Openda - op zoek naar goals en vertrouwen bij de Duivels - claimde de bal. En Leandro Trossard wou eveneens zijn statistieken voor de nationale ploeg opwerken.

 

Het trio discussieerde, keek wat verward richting de bank en kwam uiteindelijk tot een overeenkomst dat Trossard de penalty mocht trappen. Gelukkig voor de Arsenal-smaakmaker ging de bal er ook in.

 

Opvallend: Openda moest achteraf normaal de pers te woord staan, maar liep de mixed zone zonder interviews voorbij. 

Het is normaal dat je de bal wilt om een penalty te scoren.

Domenico Tedesco

Bondscoach Domenico Tedesco tilde na afloop niet te zwaar aan het incident: "Het is zelfs gezond en goed. Kijk, spelers willen scoren. Het is normaal dat je de bal wilt om een penalty te scoren."

 

"Voor elke wedstrijd schrijven we op wie de strafschoppen neemt. De spelers weten het. Of Trossard nu op 1 stond? Dat kan ik me niet herinneren. Zes wissels doorvoeren zorgt soms voor problemen. Zeker bij stilstaande fases."

Gerelateerd: