Ga naar de inhoud

"Alles is weg! Dit heb ik nog nooit gezien": Eto'o saboteert trainingskamp Marc Brys op bizarre manier

 di 4 juni 2024 08:29

Hier gaan we weer ... Net wanneer Eto'o en Marc Brys de strijdbijl definitief begraven leken te hebben, heeft die eerste nog maar eens een stunt uitgehaald. Toen de Belgische trainer aan zijn trainingskamp voor de nakende WK-kwalificatiewedstrijden wilde beginnen, bleek al het materiaal en zelfs zijn ploegbus plots verdwenen. Een handigheidje van zijn bondsvoorzitter, Eto'o.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alles vergeten en vergeven?

Wel, amper enkele dagen nadat Eto'o en Marc Brys de vredespijp schijnbaar gerookt hadden, zit het spel opnieuw op de wagen.

 

Het is geen geheim dat de bondsvoorzitter van Kameroen geen fan is van onze landgenoot als de nieuwe bondscoach. Dat heeft hij sinds zijn aanstelling al meermaals laten zien. Zo was er vorige week nog de hallucinante ruzie in het hotel van de nationale ploeg.

 

Maar na publiekelijke excuses en een gezamenlijke persconferentie vorige week donderdag leken de plooien eindelijk en definitief gladgestreken. 

 

Maar schijn bedriegt.

Toen Marc Brys - die over vier dagen zijn eerste WK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Kaapverdië - aan zijn trainingskamp wilde beginnen, kwam hij opnieuw voor een onaangename verrassing te staan: al het trainings- en wedstrijdmateriaal was verdwenen uit het spelershotel.

Volgens verschillende lokale bronnen en de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport was het een nieuwe zet van Eto'o om onze landgenoot het leven zuur te maken.

De bondsvoorzitter zou op eigen initiatief de spelersbus - die met al het materiaal in de koffer voor het hotel geparkeerd stond - weggelokt hebben met een telefoontje. 

Of de stage goed verloopt? Neen, het is nu al twee dagen miserie.

Marc Brys, bondscoach Kameroen

Op beelden achteraf is te zien hoe Brys in de lobby zijn verontwaardigde spelersgroep - die hij dan maar meeneemt op een gezamenlijke wandeling - begroet en te woord staat.

 

Onze landgenoot stuurde zijn staf tijdens het groepsuitje naar een lokaal winkelcentrum om wat ballen en potjes te kopen en reageerde zelf al met het nodige cynisme op de nieuwe stunt van zijn bondsvoorzitter.

 

"In 26 jaar dat ik trainer ben, heb ik nog nooit zoiets meegemaakt", klinkt het bij La Gazetta. "Alles is hier gewoon weg ... Of de stage goed verloopt? Neen, het is nu al twee dagen miserie."

 

"Maar goed, we moeten het Kameroense volk tonen dat - zelfs wanneer anderen ons kapot proberen te maken - wij zullen vechten voor dit land", sloot Brys nog strijdvaardig af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: