Ga naar de inhoud

Plots zand erover: Eto'o excuseert zich voor aanvaring met Marc Brys, die bondscoach blijft van Kameroen

 do 30 mei 2024 17:02
Samuel Eto'o en Marc Brys kunnen het plots met elkaar vinden.

Plots zaten ze gemoedelijk naast elkaar op een persconferentie. Na de aanvaring met Marc Brys, heeft voorzitter Samuel Eto'o alle plooien gladgestreken met de nieuwe bondscoach. "Ik moet beginnen met mijn excuses aan te bieden, want onze eerste ontmoeting verliep niet goed", verrast de voormalige topspits.

Excuses van de bondsvoorzitter en een bank vooruit? 

 

Het lijkt erop dat Marc Brys weer wat steviger in het zadel zit als bondscoach van Kameroen. Samuel Eto'o maakte dat duidelijk op een persmoment.

 

"Ik moet beginnen met mijn excuses aan te bieden, want onze eerste ontmoeting verliep niet goed", opent de voormalige topspits. 

 

Zand over de verhitte discussie van vorig weekend?

Voor mij is de nationale ploeg belangrijker dan individuen.

Samuel Eto'o

Het lachje en de knik van Brys verraden van wel.

 

"De emoties laaiden hoog op", vervolgt Eto'o zijn verhaal. "Voor mij is de nationale ploeg belangrijker dan individuen."

 

"We moeten nu samen aan de slag gaan om Kameroen zo goed mogelijk voor de dag te laten komen."

 

Onze landgenoot is dus niet langer aan de kant geschoven en vervangen door een interim-bondscoach. Met deze verzoening lijkt er een einde te komen aan de woelige saga rond zijn aanstelling.

Fikse ruzie afgelopen weekend

26 mei zal voor eeuwig een "speciale" dag zijn in de carrière van Marc Brys.

 

De kersvers bondscoach van Kameroen - of toch niet, omdat hij niet werd aangesteld door de voetbalbond? - leerde voor het eerst zijn overste kennen. 

 

Al verliep de ontmoeting met Samuel Eto'o niet van een leien dakje. Er ontstond een stevige discussie met enkele verwijten. Brys liet zich niet zomaar doen, maar het leek wel einde van zijn avontuur in Afrika.

 

Maar kijk, vier dagen later zitten beide kemphanen broederlijk schouder aan schouder op een persconferentie. En zo zal Brys ook op 30 mei unieke herinneringen koesteren.

Gerelateerd: