Ga naar de inhoud

Hallucinante ruzie tussen Marc Brys en Samuel Eto'o in Kameroen: "Denk je dat ik dit zou kunnen doen in België?"

 di 28 mei 2024 14:42

De situatie wordt stilaan onhoudbaar. Dinsdag is de discussie rond de aanstelling van Marc Brys als bondscoach van Kameroen nog maar eens geëscaleerd. Bondsvoorzitter Samuel Eto'o trok fel tekeer tegen onze landgenoot: "Hier ben ik de baas!"

Even opfrissen: Marc Brys werd zo'n twee maanden geleden door de Kameroense minister van Sport aangesteld als nieuwe bondscoach.

 

Alleen lieten voetbalbond Fécafoot en voorzitter Samuel Eto'o meteen weten daar niet mee akkoord te gaan. Volgens de ex-scherpschutter was er geen wettelijk en reglementair kader om Brys en zijn technische staf aan te duiden.

 

Het begin van een spelletje van welles en nietes dat dinsdag een nieuw hoofdstuk kreeg. Een poging om de plooien glad te strijken, escaleerde evenwel al snel in de gebouwen van de voetbalbond.

 

Naar verluidt wilden Eto'o en co eerst alleen Brys binnenlaten, zonder de rest van zijn team. Een beslissing waar onze landgenoot het niet mee eens was. Nadien ontstond er een hallucinante discussie, waarin vooral Eto'o het nodige drama niet schuwde.


"Hier ben ik de baas", schreeuwde de voormalige spits van onder meer Chelsea en Barcelona, die zich vervolgens tot Brys richtte.

Jij bent trainer omdat ik jou aangesteld heb, niet iemand anders. Jij hebt veel mislukkingen gehad.

Eto'o tegen Brys

"Jij bent trainer omdat ik jou aangesteld heb, niet iemand anders. Jij hebt veel mislukkingen gehad. Blijf alsjeblieft bij deze bijeenkomst. Want als je vertrekt, kom je nooit meer terug."

 

Wanneer Brys zijn voorzitter van wederwoord dient, ontploft Eto'o helemaal: "Ik ben de voorzitter, zo praat je niet tegen mij. Denk je dat ik dit zou kunnen doen in België? Waarom denk je dan dat jij dit kunt in Kameroen?"

 

Vervolgens merkt Brys op dat Eto'o nooit coach is geweest.

 

"Maar ik was een héle grote speler", aldus een duidelijk gepikeerde Eto'o. "En ik ben wel trainer geweest."

 

Waarop Brys fijntjes opmerkt: "Ja, 3 weken."

 

Op 3 juni moet de Belgische coach normaal aan de zijlijn staan voor het WK-kwalificatieduel tegen Kaapverdië. Maar na bovenstaande discussie lijkt dat scenario bijzonder onwaarschijnlijk.

Dinsdagnamiddag stuurde de Kameroense voetbalbond een persbericht uit met daarin nadrukkelijk de verschillende "tekortkomingen" van bondscoach Marc Brys.

 

Ze verwijten hem onder meer dat de coach niet aanwezig was op de eerste werkvergadering, dat hij weigerde om zijn trainingsprogramma te delen en dat er info gedeeld werd met de pers.

Het communiqué eindigt met de boodschap dat de voetbalbond spoedig samen zal zitten om verdere stappen te ondernemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: