Ga naar de inhoud

Geen Kylian Mbappé op de Olympische Spelen in zijn Parijs: "Real Madrid was duidelijk"

 ma 3 juni 2024 14:38
Mbappé zal er wellicht niet bij zijn in Parijs.
Mbappé zal er wellicht niet bij zijn in zijn thuisland.

Het Franse belofteteam zal de olympische droom voor eigen volk moeten waarmaken zonder superster Kylian Mbappé. Het goudhaantje van PSG wilde in Parijs graag nog eens schitteren, maar hij zit niet in de voorlopige selectie van de Franse beloftecoach Thierry Henry. En daar zit zijn nakende monstertransfer voor iets tussen.

Geen Kylian Mbappé op de Spelen in eigen land.

 

De Franse superster wordt binnenkort voorgesteld als de nieuwe steraanwinst van Real Madrid. Maar dat staat zijn deelname voor de Spelen in zijn Parijs dus in de weg.

 

Waarom?  De toekomstige club van Mbappé gaf eerder al aan dat het zijn spelers niet wil vrijgeven omwille van gezondheidsredenen. 

 

"Real Madrid was heel duidelijk over de Olympische Spelen", vertelde ook de Franse beloftebondscoach Thierry Henry tijdens de persconferentie na de bekendmaking van de selectie van Les Bleus.

 

"De laatste keer dat ik zoveel afwijzingen kreeg, was op de middelbare school. Er zijn niet eens onderhandelingen geweest", was hij duidelijk ontevreden over de situatie.

 

De Franse bondscoach hield de deur voor Mbappé wel nog op een kleine kier. "We weten niet wat er kan gebeuren tot 3 juli", voegde hij eraan toe. "De deur is voor niemand gesloten."

Nog onzekerheden in de selectie

Voorlopig heeft Henry met Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace) en Alexandre Lacazette (Lyon) al twee spelers geselecteerd die ouder zijn dan 23 jaar, maar de Franse bondscoach bevestigde dat hij nog een derde speler van boven die leeftijd zou toevoegen. Henry heeft tot 3 juli de tijd om zijn definitieve selectie van 22 spelers in te dienen.


De razendsnelle Mbappé zit wel in de selectie van Didier Deschamps voor het EK in Duitsland. Ook Deschamps gaf in maart al aan dat het "heel moeilijk zou worden" voor Mbappé om na het EK deel te nemen aan de Spelen.


Net als Atlético Madrid met Antoine Griezmann zou ook PSG zijn spelers Warren Zaïre-Emery en Bradley Barcola niet willen vrijgeven. Het duo, dat ook deel uitmaakt van de EK-selectie, werd door Henry wel geselecteerd voor de Spelen, al kan ook dat nog veranderen. Van de 25 spelers moeten er namelijk nog drie afvallen.

Gerelateerd: