Duitse eersteklasser Vfl Bochum vindt nieuwe trainer in Zwitserland

 ma 3 juni 2024 14:23
Peter Zeidler
Peter Zeidler

Peter Zeidler (61) is de nieuwe trainer van Vfl Bochum. Hij volgt interim-coach Heiko Butscher op, die de club in de Bundesliga wist te houden via de barrages.

Peter Zeidler was de voorbije 6 seizoenen de trainer van het Zwitserse St. Gallen. Daarmee eindigde hij dit seizoen als vijfde, waardoor het zich kwalificeerde voor de voorrondes van de Conference League.

 

De Duitser was voordien al trainer bij onder meer RB Salzburg, Tours en Sion. Hij zal dus voor het eerst aan de slag gaan in zijn thuisland.

 

Bochum kon zich vorige week nipt redden in de Bundesliga. Het eindigde op de 16e plaats waardoor het barrages moest spelen tegen tweedeklasser Fortuna Düsseldorf.

 

Daarin verloren ze de heenwedstrijd met 0-3, maar wonnen de terugwedstrijd met dezelfde cijfers. In de penaltyreeks werd het 5-6, waardoor Bochum ook volgend jaar in de Bundesliga zal aantreden.

 

Zeidler volgt Heiko Butscher op, die de laatste 6 competitiewedstrijden en barragewedstrijden voor zich nam als interim-coach. Hij volgde op zijn beurt Thomas Letsch op, die de voorbije 2 seizoenen Bochum leidde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.