Ga naar de inhoud

Wayne Rooney en Kevin De Bruyne zijn grote blikvangers op KDB Cup: "Gelukkig vrij gekregen van Tedesco"

 zo 2 juni 2024 16:45
KDB straalde op zijn eigen toernooi.

Dat er toekomstige sterren te spotten vallen op de KDB Cup in Drongen, is intussen alombekend. Maar vandaag konden spelers en fans er ook twee andere vedetten zien lopen. Wayne Rooney kwam kijken naar zijn zoon, Kevin De Bruyne passeerde zoals wel vaker om poolshoogte te nemen op zijn toernooi. "Het wordt steeds groter, daar ben ik wel trots op", vertelde hij.

Musiala, Gavi, De Ketelaere, Doku, Gordon... Ooit passeerden ze allemaal als jonge knaap op de voetbalvelden in Drongen.

 

Ook dit weekend lopen er ongetwijfeld toekomstige sterren rond op de KDB Cup. Maar vandaag ging de aandacht toch vooral naar Wayne Rooney en Kevin De Bruyne.

 

"Ik kom hier voor het eerst en vind het geweldig", vertelde Rooney. "De organisatie zit goed ineen en ik heb genoten van de matchen."

 

Al was er voor de Rooney-familie ook wel een domper vandaag. "Mijn zoon blesseerde zich in zijn eerste wedstrijd", zei papa Wayne. "Hij heeft dus niet veel gespeeld."

 

"Maar ik zie hier heel wat talent en een pak goeie teams. Het is leuk om de toekomst nu al bezig te zien."

Ik heb niet moeten zeuren bij Domenico Tedesco. Het was gewoon even wachten op ons schema.

Kevin De Bruyne

Even later passeerde ook Kevin De Bruyne op het toernooi dat zijn naam draagt. De Rode Duivel nestelde zich naast het veld in het gras om een wedstrijd mee te pikken.

 

"Gelukkig heb ik vrij gekregen van Domenico Tedesco", lacht hij na de wedstrijd voor onze microfoon. "Ik heb niet moeten zeuren. Het was even wachten op ons schema, maar daarna heb ik hem gevraagd of ik kon komen en dat was geen probleem."

 

De KDB Cup is al jaren een enorm succes en dat wou KDB zelf natuurlijk niet missen. "Wat hier gebeurt, maakt me heel fier. Maar ik ben maar een sidepiece hierin."

 

"De organisatie neemt alles op zich en zorgt ervoor dat de clubs allemaal tevreden zijn en hun niveau kunnen opbrengen. Het wordt wel groter en groter. Daar ben ik echt trots op."

Het toernooi lokte heel wat volk.

100 wedstrijden

Zelf hoopt De Bruyne zijn land binnenkort ook trots te kunnen maken. "Ik kijk ernaar uit om met de nieuwe ploeg aan een toernooi te beginnen. Er zit veel energie in de groep. Hopelijk kunnen we goed werk leveren", klinkt het gemotiveerd in aanloop naar het EK.

 

Hoe dan ook heeft De Bruyne bij zijn volgende interland al iets te vieren: KDB wordt een centurion. "Ik weet niet of er iets georganiseerd wordt voor mijn 100e interland", lacht hij daarover.

 

"Mijn familie en kinderen zullen er sowieso wel zijn. En die 100e interland had er eigenlijk al lang moeten zijn, maar ik heb wat pech gehad. Ik ben in ieder geval wel trots dat ik al zo vaak voor mijn land kon uitkomen."

België zit in een overgangsfase.

Wayne Rooney

Ondanks de klasse van De Bruyne rekent Wayne Rooney ons straks niet tot de favorieten. "België zit in een overgangsfase. Sommige spelers zijn al wat ouder en daar komen nu jonge mannen bij."

 

"De Rode Duivels zullen sowieso wel kans maken, want doorheen de jaren zagen we al hoe goed ze zijn op toernooien."

 

"Maar voor mij zijn de toplanden Engeland, Frankrijk en Portugal. Al zal Duitsland ook gevaarlijk zijn in eigen land."

 

Zien we de voorspelling van de voormalige Man. United-spits straks bevestigd of kunnen we hem toch verbazen?