Ga naar de inhoud

Olympische kampioene Sydney McLaughlin-Levrone geeft visitekaartje af in eerste 400m horden sinds 2022

 za 1 juni 2024 10:05
Sydney McLaughlin
Sydney McLaughlin lijkt stilaan op toerental te komen voor de Olympische Spelen.

De Amerikaanse Sydney McLaughlin-Levrone heeft op een meeting in de VS de snelste 400 meter horden van het jaar gelopen. Voor de regerende olympische kampioene was het haar eerste 400m horden sinds augustus 2022, maar wel eentje die dus meteen veel vertrouwen moet geven voor de nakende Spelen.

Sydney McLaughlin - of McLaughlin-Levrone sinds haar huwelijk met NFL-speler Andre Levrone - timmert aan de weg terug nadat ze vorig jaar het WK moest missen met een knieblessure.

 

In afwezigheid van McLaughlin wierp de Nederlandse Femke Bol zich op tot de nieuwe koningin van de 400 meter horden, maar de Amerikaanse lijkt nu klaar om haar troon opnieuw op te eisen.

 

De 24-jarige McLaughlin, straks in Parijs de titelverdedigster, heeft gisteren op een meeting in de VS de snelste tijd van het jaar gelopen op de 400 meter horden. In haar eerste wedstrijd op dat nummer sinds augustus 2022 imponeerde McLaughlin met een chrono van 52"70.

Na bijna 2 jaar is het eerst nog wat roest wegvijlen, maar dan kan ik ook wel leven met 52"70.

Sydney McLaughlin-Levrone

Dat is ruim boven haar eigen wereldrecord (50"68), maar wel met voorsprong de beste wereldjaarprestatie. Die stond tot nog toe op naam van de Jamaicaanse Rushell Clayton (53"72).


"Na bijna 2 jaar is het eerst nog wat roest wegvijlen, maar dan kan ik ook wel leven met 52"70. Ik heb nog niet veel kunnen trainen en dus zijn er nog veel werkpunten", reageerde McLaughlin na haar sterke race.


McLaughlin focust zich nu op de Amerikaanse trials voor Parijs 2024, later deze maand. Ze blijft voorlopig in de VS. "Ik hou ervan om in Europa te lopen, maar na mijn blessure en met de zomer die voor de deur staat, speel ik liever op safe tot aan de trials."

 

In Tokio was McLaughlin 3 jaar geleden een van de grote sterren van de Olympische Spelen, met goud op de 400 meter horden en de 4x400 meter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.