Ga naar de inhoud

Straf! Pelt gooit zich in allerlaatste seconde naar landstitel na thriller van finale tegen Bocholt

 za 1 juni 2024 22:01
Pelt viert de titel.

Spannender kon de titelfinale niet zijn. Tot 1 seconde voor affluiten stond het 25-25 tussen bekerhouder en titelverdediger Bocholt en uitdager Sporting Pelt. Tot die laatste met een snedige tegenprik in het absolute slot alsnog de titelwinnende goal maakten. Een veldbestorming volgde na de dolle taferelen bij de nieuwe kampioen.

"Ja, lekker hè!?"

 

Tommie Falke kan zijn lach niet verbergen na zijn winnende treffer die Bocholt onttroont in de Belgische competitie. Met een snedige tegenaanval maakte hij een einde aan een razend spannende finale.

 

"Bocholt had de bal. We wilden ze tegenhouden met het oog op de verlengingen. Maar plots krijg ik de bal te pakken en schiet ik 'm erin. Het betekent zo veel voor me. Het is mijn eerste prijs in 15 jaar", zegt de matchwinnaar.

 

Zo maakt Sporting Pelt een straffe comeback compleet. Het hing de bordjes in evenwicht na de verloren openingsmatch in de titelfinale. Vandaag maakte de ploeg het sprookje compleet door de bekerhouder en kampioen te onttronen.

 

"Ongelooflijk, maar volgende keer mag het wel met een grotere marge", knipoogt Falke na de razend spannende finale waarin beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven.

De winnende treffer van Pelt.

Herbekijk de titelfinale in het handbal:

Gerelateerd: