Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de giromanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Renaat Schotte blikt terug op 3 weken Giro: "Pogacar heeft niet gewoekerd met zijn krachten"

 ma 27 mei 2024 07:11
" "
Renaat Schotte zag de roze Pogacar 3 weken lang schitteren.

Een meer dan vermakelijke Ronde van Italië zit erop, met één man die met kop en schouders boven de rest uitstak. Renaat Schotte beantwoordt de meest prangende vragen over een koers gedomineerd door Tadej Pogacar. "Je zag dat hij niet aan 100% heeft moeten rijden."

Heeft Pogacar deze Giro op economie gewonnen?

"Daarvoor ontbreekt ons de informatie van binnenuit. Maar ik heb de indruk dat Tadej Pogacar niet gewoekerd heeft met zijn krachten. Daarvoor waren de verschillen op de andere mannen op het podium te groot."

 

"Je zag bijvoorbeeld op de Monte Grappa dat hij niet aan 100% heeft moeten rijden. Hij kan zo'n etappe afwerken aan 95% en die procentjes zorgen ervoor dat hij minder moet recupereren. Zo blijft er meer over voor de cruciale maand juli."

Pogacar kan aan 95% rijden. Die procentjes zorgen ervoor dat hij minder moet recuperen.

Renaat Schotte

Of was de concurrentie gewoon te zwak? "Die was wat ze was. Je zit met een leeftijdsverschil, derde Geraint Thomas is 38 geworden. Voor Daniel Felipe Martinez is het dan weer een fantastische prestatie om 2e te worden in de Giro."


"Die zijn niet van het kaliber van Vingegaard, Evenepoel of Roglic. Ik zou het omdraaien en zeggen dat Pogacar gewoon te sterk was en in een andere categorie rijdt." 


"Het is een kwestie van intelligentie. Elke renner weet wat hij kan en niet kan. Ik zou de concurrentie dus zeker geen gebrek aan initiatief of aanvalslust verwijten."

Staat Milan een trapje hoger in de pikorde van de sprinters?

"Ongetwijfeld. Wanneer je een grote ronde op punten wint, is dat een mijlpaal. Winnen in Rome zou het afgemaakt hebben, maar dat was voor Tim Merlier. En zeker niet onverdiend."

 

"Jonathan Milan moeten we zeker in de gaten houden de komende jaren. Niet alleen in de grote rondes, maar ook in een koers als Parijs-Roubaix. Hij heeft de paarse puntentrui gewonnen, maar zijn toekomst oogt zeer, zeer rooskleurig."

Wat is de balans van de Belgen in de Giro?

"Merlier heeft 3 ritten gewonnen, maar ik vind niet dat de rest zich te weinig getoond heeft. Elke jongen was hier met een specifieke taak en ik denk dat elke Belg die naar behoren heeft vervuld."

 

"Ons uithangbord was natuurlijk Merlier en dan is het jammer dat we Cian Uijtdebroeks niet tot het einde hebben zien meedraaien. Want waar zou dat schip gestrand zijn? Dat gaan we nooit weten."

De Belgen krijgen van mij meer dan een voldoende op hun rapport.

Renaat Schotte

"Voor Merlier is een grote onderscheiding weggelegd, met 3 ritten waaronder de hoofdvogel in Rome. De Belgen krijgen van mij meer dan een voldoende op hun rapport."

Gerelateerd: