Ga naar de inhoud

Casper van Uden houdt Girmay en Blouwe af in groepssprint en wint Rund um Köln

 zo 26 mei 2024 16:20
Van Uden was de snelste in Keulen.

De Duitse klassieker Rund um Köln is een prooi geworden voor Casper van Uden (Team DSM-firmenich PostNL). De Nederlander was na 195 kilometer de snelste in de sprint. Landgenoten Louis Blouwe en Lionel Taminiaux strandden op plekken 3 en 4.

De snelle mannen konden zich vandaag verlekkeren op een parcours in en rond Keulen. Op wat korte hellingen na kregen ze een mooi parcours voor de wielen in aanloop naar een sprint.

 

Toch besloten enkele avonturiers om hun kans al vroeg te wagen. En dat woord "avonturiers" mag u letterlijk nemen, want onderweg kregen ze plots een overwachte hindernis voor de wielen.

 

Een vrouw met rollator stak de straat over, net op het moment dat de renners passeerden. De kopgroep en de vrouw kwamen met de schrik vrij, de rollator van de vrouw deelde wel in de klappen.

Gerelateerd:

Het peloton maalde er niet om en ging onder aanvoer van Intermarché-Wanty en Bora-Hansgrohe op zoek naar de vluchters.

 

Op 57 kilometer van de streep werd de kopgroep gegrepen, maar daarmee was de klus nog niet geklaard. Toen ook een nieuw drietal op 10 kilometer van de streep uiteindelijk ingerekend werd, kon de focus wel definitief op een sprint.

 

Daarin toonde Casper van Uden zich de snelste. Hij hield Biniam Girmay en onze landgenoten Louis Blouwe en Lionel Taminiaux af. Pascal Ackermann werd vijfde.