Ga naar de inhoud

Tessa Wullaert voor Nederlandse bekerfinale: "We hebben Fortuna Sittard op de kaart gezet"

 ma 20 mei 2024 09:34
Wullaert maakte eerder dit seizoen bekend dat ze de Nederlandse ploeg verlaat.
Tessa Wullaert.

Vandaag staat in Nederland de bekerfinale bij de vrouwen op het programma. Daarin neemt Ajax het op tegen het Fortuna Sittard van Tessa Wullaert. Die verliet 2 seizoenen geleden Anderlecht. "Hier had ik vooraf voor getekend."

De bekerfinale moet de kroon op het werk zijn voor Tessa Wullaert bij Fortuna Sittard. Na haar transfer van Anderlecht naar Sittard had ze een aanpassingsperiode nodig.

 

"Vorig jaar was echt een kennismaking, zowel op als naast het veld. Je mag dat niet onderschatten als iedereen plots samenkomt van een andere club en een ander land", vertelt ze in Sportweekend.

 

Met Fortuna Sittard eindigde ze 3e en 4e. "Ik ben trots dat we de bekerfinale spelen, ik denk dat we Fortuna op de kaart hebben gezet. Het was uitdagend, maar vooraf had ik hier wel voor getekend."

Ik heb altijd gezegd had ik het niveau in Nederland een beetje had onderschat. 

Tessa Wullaert

Met 26 goals kroonde ze zich al tot topschutter. "Ik heb altijd gezegd had ik het niveau in Nederland een beetje had onderschat. Ik dacht dat het wat gelijk was aan België, maar hier moet ik wel echt mijn best doen of zo."


Wullaert werd beroemd met 7 goals in 1 wedstrijd. "Dat was geen juiste weerspiegeling van het niveau. Als het makkelijk was, dan zou ik niet de enige zijn die daar 7 keer scoorde. Het gaat er hier ook veel harder aan toe."


Tegenstander in de bekerfinale is Ajax, hoe schat Wullaert de kansen in? "Elke finale heeft zijn eigen verhaal. Onze ploeg is heel onvoorspelbaar, met veel jonge speelsters. Dus het is echt moeilijk om te voorspellen."

"De knoop over mijn toekomst is al even doorgehakt"

Over haar nabije toekomst wou Wullaert nog geen uitspraak doen. Haar contract bij Fortuna Sittard loopt af. "Voor mij is de knoop al even doorgehakt, maar ik wil mij nog volledig focussen op Fortuna Sittard en op de bekerfinale."

Gerelateerd: