Ga naar de inhoud

Stijn Stijnen dolblij met kans op tweede promotie in twee jaar: "Waanzinnig dat we dit kunnen meemaken"

 za 20 april 2024 11:47
De verlossende treffer van Bamona zorgde voor dolle vreugde bij Patro Eisden.

Bij Beerschot een titelfeest, bij Dender een promotiefeest en bij Patro Eisden Maasmechelen... feest voor het behalen van de Promotion Play-offs. Op de valreep trapte Bamona zijn club nog in de top 6 en zo maakt Patro Eisden kans op een tweede promotie in evenveel jaar. "Oververdiend na een geweldig seizoen", is coach Stijn Stijnen trots.

Even zag het er benard uit gisteren voor Patro Eisden Maasmechelen. Op 10 minuten van het einde stond op bezoek bij Beerschot nog steeds 0-0 op het bord. Ondertussen maakte RFC Luik gehakt van Jong Genk.

 

Zo vielen de troepen van Stijn Stijnen virtueel uit de boot. Tot Bamona in minuut 83 voor de verlossing zorgde en Patro Eisden het ticketje voor de Promotion Play-offs alsnog binnenhengelde. 

 

Dat deed duidelijk heel veel deugd bij Patro-coach Stijnen. "Ik kan alleen maar trots zijn op mijn ploeg", blikte hij vanochtend terug. "Het werd een zenuwslopende wedstrijd waarin we overeind gebleven zijn. Mijn team heeft de juiste wedstrijd gespeeld en de omstandigheden naar zich toegetrokken."

Ik wou het niet meemaken dat ze zich na dit geweldige seizoen niet zouden belonen met dat oververdiende play-offticket.

Stijn Stijnen (coach Patro Eisden)

Dat het gisteren nog zo spannend werd, had eigenlijk helemaal niet gehoeven. Patro Eisden leek op 2 speeldagen van het einde namelijk al bijna een zekerheid voor de play-offs.

 

De Limburgers rekenden in de laatste rechte lijn af met rechtstreekse concurrenten Lommel en Beveren en raapten een puntje op het veld van Zulte Waregem. Maar een thuisnederlaag tegen degradatiekandidaat KV Oostende op de voorlaatste speeldag, daar hadden Stijnen en co. niet op gerekend.

 

"Deze week ben ik zeer scherp en duidelijk geweest tegen mijn spelers", vertelde hij achteraf. "Ik wou het niet meemaken dat ze na dit geweldige seizoen zichzelf niet zouden belonen met dat oververdiende play-offticket."

 

"Ze hebben dit afgedwongen en belonen zichzelf en de club. Het is waanzinnig dat we dit kunnen meemaken."

 

Nu wacht een dubbele confrontatie met Deinze in de strijd om een tweede promotie in twee jaar. "Maar dit weekend gaan we eerst even bekomen van het behalen van deze prijs."

 

"Vanaf maandag richten we ons op onze eerste opdracht in de Promotion play-offs", klinkt het strijdvaardig.

Gerelateerd: