Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

BEKIJK - Schuddende Skjelmose moet weggedragen worden na onderkoeling, Kwiatkowski: "Als wodka op nuchtere maag"

 wo 17 april 2024 19:30

Het hondenweer in Hoei heeft zijn tol geëist. Heel wat renners stapten na verschillende regen- en hagelbuien uit de Waalse Pijl met onderkoelingsverschijnselen. Een van de voornaamste slachtoffers was Lidl-Trek-kopman  Mattias Skjelmose, die niet meer zelfstandig van zijn fiets kon stappen en bevend weggedragen moest worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het zijn bevreemdende beelden van de onderkoelde Mattias Skjelmose, die zijn lichaam niet meer onder controle lijkt te hebben. Een opgave in de Waalse Pijl was dan ook onafwendbaar.

Gelukkig stelde de perschef van Lidl - Trek iedereen na de koers al snel gerust: "We kunnen bevestigen dat Skjelmose, die onderkoelingsverschijnselen had, zich alweer beter voelt na een warme douche en een warm drankje in de teambus."

Uitkijken of de Deense kampioen zondag gewoon aan de start van Luik-Bastenaken-Luik staat.

Kwiatkowski: "Shotjes wodka op een nuchtere maag"

Ook Michal Kwiatkowski moest de helse weersomstandigheden in de Waalse Pijl doorstaan. Op X blikte hij terug.

 

"Als je wilt begrijpen welke shock mijn lichaam vandaag moest doormaken, stel je dan gewoon voor dat je 3 shots wodka drinkt op een nuchtere maag. Het effect slaat toe in miliseconden. Toch hebben sommige renners het overleefd. Enorm veel respect voor de winnaars." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: