Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Meer dan een uur stonden rensters stil: Amstel Gold Race geneutraliseerd na ongeval met politieagent

 zo 14 april 2024 12:54
De Bergseweg werd afgesloten.

De Amstel Gold Race voor vrouwen werd al na ruim 40 kilometer geneutraliseerd. De rensters moesten voet aan grond zetten, omdat een deel van het parcours is afgezet na een ongeval met een politieagent.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de Bergseweg in Voerendaal raakte vanmorgen rond 11 uur een politieagent op motor gewond na een botsing met een auto. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis

 

De weg, die deel uitmaakt van het parcours van de Amstel Gold Race, werd meteen afgesloten voor verder onderzoek. 

 

Voor de mannen kon nog op tijd een oplossing worden gevonden. De Bergseweg werd geschrapt en via een omweg gingen de renners naar de Korenweg om hun wedstrijd voort te zetten.

 

Bij de vrouwen zag de organisatie geen andere uitweg dan een neutralisatie. Ze moesten ruimte maken voor de hulpdiensten en het peloton werd naar de kant van de weg geleid.

 

Meer dan een uur stonden de rensters uiteindelijk stil. Om te vermijden dat de vrouwen en de mannen in elkaars weg zouden rijden, werd een van de vier lokale ronden geschrapt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: