Ga naar de inhoud

Vandenbempt vreest dat Club zich "pijnlijk penaltymoment" nog kan beklagen: "Vanaken had moeten ingrijpen"

 vr 12 april 2024 06:18
Peter Vandenbempt vreest dat Club een zware opdracht wacht in Griekenland.

Een goede uitgangspositie of een gemiste kans? Peter Vandenbempt blijft net als Club Brugge met een dubbel gevoel achter na de nipte zege tegen PAOK. Onze analist vindt dat blauw-zwart vooral met spijt moet terugkijken naar het penaltymoment. "Maar ook de schorsingen zullen volgende week zwaar doorwegen", denkt hij.

Vreemd sfeertje na het laatste fluitsignaal in Jan Breydel, gisterenavond. Van euforie was er ondanks de zege geen sprake. Er weerklonk vooral gejammer dat het máár 1-0 was.

 

De strafschopmisser van Igor Thiago een kwartier voor tijd drong zich op als het grootste gespreksonderwerp. Ook Peter Vandenbempt zag dat Club Brugge daar misschien wel een unieke kans had laten liggen.

 

"Naarmate je verder opschuift in een Europese competitie worden details beslissend", opent onze analist. "Wel, die penaltyfase was cruciaal. En in vele opzichten ook pijnlijk."


"Dát is nu eens zo'n moment waarop Hans Vanaken tegen zijn natuur op tafel had moeten slaan. Door te zeggen dat hij die penalty neemt of Maxim De Cuyper - toch een specialist bij Westerlo."

Je hoorde het publiek denken: 'Oh nee, hij toch niet.'

Peter Vandenbempt

"Ik lees wel dat Thiago eerste stond op het lijstje van strafschopnemers, maar waarom staan Vanaken en De Cuyper dan een volle minuut op hem in te praten? En heeft Vanaken eerst de bal vast? Dat wijst toch niet op het grote vertrouwen."

 

"Want Thiago was gezien zijn gemiste kansen de voorbije weken toch niet de meest aangewezen optie? Je hoorde het publiek denken: 'Oh nee, hij toch niet.' Het was geen boegeroep, maar het leunde er toch dicht tegenaan. En dan trap je zo'n strafschop... Dat zou niet mogen gebeuren in een Europese kwartfinale."

Geruste Grieken

Wel positief volgens Vandenbempt was het feit dat Club het grootste deel van de wedstrijd tegen PAOK Saloniki onder controle had en eigenlijk zelden in de problemen kwam.

 

"Vreemd genoeg verontrust het mij dat de Grieken een hele wedstrijd leken te denken: '1-0 - dat vinden wij zo slecht nog niet.' Ze gingen niet echt nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Wellicht denken ze dat ze net zoals tegen Dinamo Zagreb thuis die achterstand wel goedmaken."

Het zou kunnen dat Club Brugge volgende week betreurt wat er in Jan Breydel gebeurd is.

Peter Vandenbempt

"Ik vrees dat er een groot verschil zal zijn tussen dit PAOK en dat voor eigen publiek. Ze ruiken dat ze Club aankunnen met de steun van hun fans. Daar wacht blauw-zwart dus nog een moeilijke klus. Zeker door die drie geelgeschorste spelers."

 

"Club gaat vooral de ervaring van Brandon Mechele missen - ik vond trouwens dat hij het slachtoffer was bij die fout. De spoeling is nu bijzonder dun achteraan." 

 

"En de afwezigheid van Thiago zal, ondanks zijn mindere vorm, eveneens doorwegen. Zijn kracht voorin is toch een wapen als je onder druk komt te staan."

 

"Maar laat ons vooral niet te negatief zijn. Club heeft nog steeds gewonnen en trekt met een bonus naar Griekenland. Alleen zou het kunnen dat ze volgende week betreuren wat er in Jan Breydel gebeurd is."

Gerelateerd: