Ga naar de inhoud

Hink-stap-springlegende Yulimar Rojas moet passen voor Olympische Spelen: "Mijn hart is gebroken"

 vr 12 april 2024 19:05
Rojas is 's werelds beste hink-stap-springster.

De Venezolaanse hink-stap-springster Yulimar Rojas (28) zal komende zomer haar titel niet kunnen verdedigen op de Olympische Spelen in Parijs. De wereldrecordhoudster moet forfait geven door een blessure aan de achillespees.

Yulimar Rojas is een naam als een klok in de atletiek. De Venezolaanse atlete is de regerende olympische kampioene in het hink-stap-springen en ook de wereldrecordhoudster in die discipline.

 

Komende zomer zou Rojas de topfavoriete zijn voor een nieuwe gouden medaille in Parijs, maar een blessure gooit roet in het eten. Een letsel aan de linkerachillespees dwingt haar tot een forfait.

 

"Mijn hart is gebroken", schrijft Rojas in een emotioneel bericht op sociale media. "Op training voelde ik bij een sprong meteen een hevige pijn. Nadien bleek het om de achillespees te gaan. Hierdoor zal ik niet kunnen deelnemen aan de Spelen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.