Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Karl en José zien belofte indruk maken in Brabantse Pijl: "Hun niveau ligt duidelijk heel dicht bij profs"

 wo 10 april 2024 19:59
Karl en José bespreken de Brabantse Pijl.

Na een spannende finale van de Brabantse Pijl ging Benoît Cosnefroy met de bloemenruiker lopen. Toch zagen Karl en José nog een andere uitblinker met de jonge Joseph Blackmore. "Hij heeft de meubelen gered."

Karl: "Conclusie na de Brabantse Pijl: als een van de groten ontbreekt, weet je pas op het einde wie wint."

 

José: "Ja, en achteraf bekeken is dat ook wel mooi. Heel mooi zelfs."

 

Karl: "Benoît Cosnefroy zei dat het een heel moeilijke koers is om te lezen. Akkoord?"

 

José: "Ja, maar op een of andere manier heeft hij wel de code gekraakt, want hij is er altijd bij. Hij stond de laatste 5 edities 4 keer op het podium. Dan weet je wel hoe die koers gereden wordt."

 

Karl: "Ik heb de indruk dat je hier alleen maar de code kan kraken als je heel goed bent. Er waren 3 renners weg met Teuns, Wellens en Van den Berg, dat zijn niet de minste namen. En Cosnefroy maakt de oversteek: dan moet je de benen hebben."

 

José: "Hij maakt de oversteek op een indrukwekkende manier. Ze brengen hem dichterbij en hij knalt er in één keer naartoe. Nadien sluiten er nog wel wat renners aan, maar dat is toch vooral omdat ze vooraan naar elkaar begonnen te kijken omdat Cosnefroy de aansluiting vond."

Het niveau van de beloften en de profs ligt duidelijk heel dicht bij elkaar.

José De Cauwer

José: "We hebben ook een heel goede Marijn van den Berg gezien, die zichzelf een beetje de das omdoet. Hij krijgt een klein gaatje richting die S-bocht en doet zichzelf de duvel aan door daar gebruik van te maken."


Karl: En dat terwijl hij zo snel is. Heeft hij daar een kans laten liggen?


José: "Ze hadden er allemaal schrik van. Ze zetten de deur open en geven Van den Berg 20 meter. Hij kijkt om en geeft gas. En dan komt Joseph Blackmore, de ploegmaat van Dylan Teuns, de meubelen redden. Anders wint de Nederlander toch."

 

Karl: "Joseph Blackmore was toch een revelatie. Hij heeft dit jaar al de rondes van Taiwan en Rwanda gewonnen en rijdt nu nog de U23-versie van Luik-Bastenaken-Luik. Dat zegt veel over hoe dicht het niveau van de beloften en de profs bij elkaar ligt."

 

José: "Dat ligt heel dicht bij elkaar. Ik heb er een tijdje geleden een gesprek over gehad met Merijn Zeeman, de sportief directeur van Visma-Lease a Bike. Die zei: alle jongens die wij testen, hebben een VO₂max van 80. Met minder moet je niet afkomen."

 

"Die mannen kunnen zo erin gegooid worden. Als je wat bergop kan rijden, zoals Blackmore, dan doe je mee in de finale van de Brabantse Pijl."

Joseph Blackmore (rechts).

Karl: "Hoeveel punten op 10 geef je voor het voorjaar van Tim Wellens?"

 

José: "8,5 op 10, misschien zelfs 9 op 10. Hij moet hier de meubelen komen redden voor UAE Team Emirates, en hij doet dat op een geweldige manier. Ik denk dat de ploeg heel blij is met deze Wellens."

 

Karl: "Hij zei dat de riem er nu afgaat tot de Dauphiné. En hij wil Tadej Pogacar aan Tourwinst helpen. Welke rol is er voor hem weggelegd?"

 

José: "Misschien wel rustbrenger. Wellens kan in een waaier rijden, kan op verschillende terreinen uit de voeten, kan in die graveletappe een belangrijke rol spelen..."

 

Karl: "Nog even over Dylan Teuns. Heeft hij een kans laten liggen door een ronde te vroeg aan te gaan?"

 

José: "Hij was de eerste keer op de Moskesstraat supersterk. De tweede keer al duidelijk minder. En naar het einde toe met nieuwe mannen erbij... Maar Cosnefroy is ook niet de eerste de beste."

 

Karl: "Zouden Cosnefroy en Wellens meteen mee zijn als Teuns die versnelling plaatst in de slotronde?"

 

José: "Hoeveel keer hebben we niet gedacht: "Het is gebeurd." Dan kan ik me voorstellen dat je als renner denkt: "Ik moet mee zijn.""

 

"Quinten Hermans was bijvoorbeeld niet mee in eerste instantie. Zo heeft iedereen zijn eigen verhaal: de ene te vroeg, de andere te laat... Van den Berg die in de val loopt. En uiteindelijk krijgen we misschien wel de meest logische winnaar."

Tim Wellens kan een rustbrenger zijn in de Tour.

José De Cauwer

Karl: Ten slotte: wint Mathieu van der Poel zondag de Amstel Gold Race?

 

José:  Ja dan, hé. Ik ga de logica volgen. Wat moet je zeggen? Als je nee zegt, denk je: waarom zou hij niet winnen? Als je ja zegt, denk je: pas op, het zou wel kunnen dat er een einde aan komt.

Beluister de analyse van Karl en José als podcast

Gerelateerd: