Ga naar de inhoud

"Het kan tricky worden voor politie": Brugse burgemeester op zijn hoede voor komst PAOK-supporters

 wo 10 april 2024 20:05

De Conference League-wedstrijd van Club Brugge tegen PAOK Saloniki werd onder de noemer "risicowedstrijd" geplaatst. Een beslissing die er kwam door de beruchte reputatie van de Griekse supporters. "Maar we zijn goed voorbereid om alles veilig te laten verlopen", stelde de Brugse burgemeester Dirk De Fauw gerust.

Het Jan Breydelstadion is donderdag het decor van de Conference League-kwartfinale tussen Club Brugge en PAOK Saloniki.

Niet enkel het Brugse elftal, maar ook de stad Brugge treft momenteel voorbereiding op de komst van de Grieken. De supporters van PAOK hebben namelijk niet de beste reputatie en zullen toch talrijk aanwezig zijn in en rond het stadion.

 

"We kennen inderdaad de reputatie van de supporters en zullen toch voorzichtig moeten zijn", beseft ook de Brugse burgemeester Dirk De Fauw. "Ze komen met 1.500 man, maar dat aantal zou nog kunnen oplopen door mensen zonder ticket bij."

 

"Het zal dus wel wat tricky worden voor onze politie om die mensen in toom en van het stadion weg te houden. De supporters staan ook bekend voor het gebruik van Bengaals vuur. Iedereen zal dus grondig onderzocht moeten worden."

Dit is toch een risicowedstrijd die iets hoger ingeschat wordt dan de risicowedstrijden in het Belgische kampioenschap. 

Dirk De Fauw, burgemeester Brugge

Maar niet enkel in het stadion, ook in het stadcentrum worden er maatregelen getroffen. Want in tegenstelling tot een risicowedstrijd tegen pakweg Anderlecht - waar de uitsupporters verzamelen in regio Brussel - komen de Griekse supporters voor de wedstrijd samen in het hartje van Brugge.

 

"Toch hebben we een combiregeling getroffen. De supporters verzamelen meestal op de Grote Markt, maar worden op 't Zand opgehaald met bussen die ze afzetten aan het stadion. Wij hopen dat de supporters die regeling respecteren en niet op eigen houtje naar Jan Breydel trekken, anders kunnen er toch confrontaties ontstaan."

 

De combiregeling is niet de enige maatregel. "Er zal ook politie te paard zijn, een drone om alles in de gaten te houden, het waterkanon is aanwezig bij het geval van rellen en we worden ook bijgestaan door politiekorpsen buiten de zone Brugge."

"We zijn alvast goed voorbereid om alles veilig te laten verlopen. Dit is toch een risicowedstrijd die iets hoger ingeschat wordt dan de risicowedstrijden in het Belgische kampioenschap. Maar ik heb alle vertrouwen in onze politiediensten."    

Gerelateerd: