Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Slovenië en Duitsland boven in Parijs-Roubaix voor junioren en beloften, 2 Belgen op podium

 zo 7 april 2024 16:14
Axel Van den Broek mocht als derde mee op het podium.

In de schaduw van Parijs-Roubaix voor profs rijden ook de junioren en beloften hun hellekassieker. Bij de junioren was er een Sloveense dubbelslag, bij de beloften volgde een Duitser Tijl De Decker op. 2 Belgen stonden op het podium

De zeventienjarige Axel Van Den Broek maakte deel uit van de lange vlucht in Parijs-Roubaix voor juniores, een wedstrijd voor de Nations Cup. Die kreeg diep in de finale het gezelschap van enkele achtervolgers, onder wie wereldkampioen Albert Withen Philipsen.

 

In de sprint van de kopgroep op de wielerpiste van Roubaix kwam Philipsen te vroeg op kop. De Deen werd zo pas vierde. De Slovenen profiteerden optimaal: Jakob Omrzel was de beste, Erazem Valjavec eindigde als tweede.

 

Voor de juniores (renners onder de 19 jaar) was Parijs-Roubaix 111 kilometer en 17 kasseistroken lang. In het verleden werd de wedstrijd onder meer gewonnen door Jasper Stuyven (2010), de Deen Mads Pedersen (2013) en de Brit Tom Pidcock (2017).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Duitser Teutenberg volgt betreurde De Decker op bij beloften

De Duitser Tim Torn Teutenberg van het opleidingsteam van Lidl-Trek heeft zondag de betreurde Tijl De Decker opgevolgd als winnaar van Parijs-Roubaix voor belofterenners. De Belg Robin Orins - oud-ploegmaat van De Decker - werd geëmotioneerd derde.

 

Teutenberg en Orins reden in de slotfase samen met de Brit Robert Donaldson weg uit een ruime kopgroep. In de sprint op de wielerpiste van Roubaix haalde baanspecialist Teutenberg het voor Donaldson en Orins.

 

Orins werd na afloop overmand door emoties: de West-Vlaming was vorig jaar ploegmaat van De Decker in Parijs-Roubaix voor beloften. Toen won De Decker solo en eindigde Orins ook als derde. Orins rijdt nog steeds voor de opleidingsploeg van Lotto Dstny.   

 

Parijs-Roubaix voor beloften (renners onder de 23 jaar) was 163 kilometer lang en bevatte 25 kasseistroken. Op het palmares staan naast De Decker onder meer ook de Brit Tom Pidcock (2019) en de Italiaan Filippo Ganna (2016).