Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lotte Kopecky staat te popelen voor "supertoffe" Parijs-Roubaix: "Maar vorig jaar mag niet de standaard zijn"

 za 6 april 2024 12:24
Lotte Kopecky bij de start.

D-Day voor Lotte Kopecky (28). Al maanden staat 6 april met rood aangestipt in haar agenda, want de wereldkampioene wil bij haar 4e deelname Parijs-Roubaix op haar erelijst zetten. Wat vertellen het hoofd en de benen bij de start in Denain? 

"Of ik naar deze koers het meeste heb uitgekeken?" Lotte Kopecky zuchtte eens diep, maar haar antwoord sprak boekdelen. "Ja, dat kan je wel zeggen."

 

"Ik vind Parijs-Roubaix supertof. Deze koers ligt me en ik heb hier nog niet gewonnen. Ik heb er heel veel zin in."

 

Kopecky verkende gisteren. "Het lag er redelijk bij, maar er zijn verraderlijke stukken waar het plots glad wordt. Dat kan toestanden zoals vorig jaar opleveren. Je moet alert zijn."

 

Over haar vorm en die van haar ploeg SD Worx-Protime is al veel gezegd en geschreven. "We zeggen het ook in onze ploeg: vorig jaar was fantastisch, een jaar waar je bijna alleen van kon dromen."

 

"We beseffen goed dat het niet elk jaar zo zal zijn. Dat mag niet de standaard zijn, want ook de andere vrouwen doen er elke dag alles voor. Het is niet vanzelfsprekend om zomaar alle koersen naar je hand te zetten."

Er zijn verraderlijke stukken op de kasseien waar het plots glad wordt. Dat kan toestanden zoals vorig jaar opleveren. Je moet alert zijn.

Lotte Kopecky

Zal Kopecky deze koers proberen te beslissen op Carrefour de l'Arbre, de laatste 5 sterren-strook? "Moeilijk te zeggen. De wind staat er niet echt gunstig om het daar te forceren, maar er zijn voordien en nadien nog momenten waar het wel kan."

 

Al kan het ook een sprint worden op de piste. "Of ik tegen iedereen durf te sprinten? Durven wel, maar of ik van iedereen kan winnen, dat is nog iets anders."

 

Het valt niet uit te sluiten dat ploeggenote Lorena Wiebes er dan ook nog bij is. "Wat we doen als we samen de piste opdraaien? Dat zullen jullie wel zien. We hebben erover gesproken, ja."

 

Als pistier heeft Kopecky toch een streepje voor? "Dit is een andere baan. Bovendien duurt een pistekoers 25 à 30 minuten, deze koers 4 uur."

 

"Je kan het niet vergelijken, al kan ik technische en tactische zaken meenemen", aldus Kopecky, die Marianne Vos toch als haar grootste concurrente noemt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: