Ga naar de inhoud

Ontspannen Remco Evenepoel stelt gerust na zijn glijpartij in de tijdrit: "Het valt allemaal goed mee"

 di 2 april 2024 13:13

Met een grote glimlach verscheen Remco Evenepoel deze middag voor onze microfoon. Een geruststellend beeld voor Soudal-Quick Step, dat zijn kopman gisteren in de openingstijdrit tegen het asfalt zag schuiven. "Ik heb goed geslapen en zie geen enkel probleem", suste de Belgische kampioen.

De Ronde van het Baskenland begon niet helemaal volgens plan voor Remco Evenepoel.

 

De Belgische kampioen ging in een van de eerste bochten van de openingstijdrit - waar hij al wat tijd wilde pakken op zijn concurrenten - meteen onderuit.


"Maar het valt allemaal goed mee", stelde hij vandaag met een glimlach gerust voor de start van rit twee. "Ik heb ook goed geslapen. Er is geen probleem."


Uiteindelijk zou Evenepoel de schade in het klassement ook nog beperken. Hij kwam als vierde over de streep op 11 seconden van winnaar Primoz Roglic.

Het kan alle kanten uit vandaag.

Remco Evenepoel

Vandaag krijgen Evenepoel en co. een verraderlijke rit voorgeschoteld. Hoewel er maar één echte beklimming op de planning staat, is het zoeken naar écht vlakke stukken.

 

"Het kan inderdaad alle kanten uit vandaag", knikt onze landgenoot. "Al verwacht ik dat het allemaal zal samenblijven en toch zal eindigen op een sprint met een grote groep."

 

Dus, Evenepoel kan zich vandaag toch nog wat verschuilen? "Ja, inderdaad", vertelt hij met een verdacht grote glimlach.

 

Dat belooft.

Gerelateerd: