Ga naar de inhoud

Liberty Media, eigenaar van de Formule 1, koopt MotoGP voor 4 miljard euro

 ma 1 april 2024 12:32
Liberty Media maakt weldra zijn intrede in de MotoGP.

Liberty Media, eigenaar van de F1, gaat zijn portfolio uitbreiden naar tweewielers. Het bedrijf wordt eigenaar van de MotoGP, de grootste motorsportcompetitie ter wereld. Liberty Media betaalt 4,2 miljard euro. "We willen de MotoGP laten groeien, voor de fans, de teams en de sponsors", klinkt het.

In 2016 kwam de Formule 1 in handen van Liberty Media, een Amerikaans bedrijf. Daar betaalde de groep toen 8 miljard dollar voor. Sindsdien is er zeker af en toe wat kritiek te horen over het beleid van Liberty Media, maar Formule 1 heeft ontegensprekelijk aan populariteit gewonnen.

 

Wie weet gaat de MotoGP dus dezelfde kant op. In een eerste statement zegt CEO Greg Maffei alleszins dat hij "de sport wil laten groeien, voor de fans, de teams en de sponsors".

 

Liberty Media betaalt 4,2 miljard euro om Dorna over te nemen, dat is het moederbedrijf achter de MotoGP. De CEO van Dorna, Cermelo Ezpeleta, blijft voorlopig aan. 

 

"Dit is de ideale stap in de verdere ontwikkeling van de MotoGP", zei Ezpeleta. "We zijn benieuwd wat deze mijlpaal kan betekenen voor de sport en voor de fans."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.