Ga naar de inhoud

Luc Haegemans wordt voorzitter van "Volley Vlaanderen 2.0", dat hij uit woelige wateren moet sturen

 za 30 maart 2024 14:08

Luc Haegemans is verkozen tot voorzitter van Volley Vlaanderen en volgt zo Johan Van Riet op, die zelf geen kandidaat was. Haegemans, tot eind van dit seizoen de grote man van de Lotto Volley League, moet voor een cultuuromslag zorgen.

"Vandaag neemt de federatie een nieuwe stap richting Volley Vlaanderen 2.0", klinkt het op de website van Volley Vlaanderen.

 

Zo hoopt de Vlaamse liga de woelige wateren van voorbije jaren te verlaten. De afgelopen 2 jaar werden 3 bestuurders aangesteld. Toch bleef de structurele en vooral financiële (slag)kracht van de organisatie beperkt.

 

In september - vlak na het EK volleybal in eigen land met de Yellow Tigers - rommelde het aan de volleybaltop "wegens een moeilijke financiële context". Er volgde ook een pittige audit die heel wat pijnpunten blootlegde.

 

Een halfjaar na datum heeft de Algemene Vergadering Luc Haegemans verkozen tot voorzitter van Volley Vlaanderen. Ervaring heeft Haegemans aan de volleybaltop, want hij is de huidige voorzitter van de Lotto Volley League. Die functie zal hij na dit seizoen stopzetten.

 

"Op korte termijn wordt er een overleg ingepland om aan de slag te gaan met de talrijke uitdagingen", besluit de Vlaamse liga op zijn website.

Gerelateerd: