Ga naar de inhoud

Bizar: enkele dagen na EK in eigen land beëindigt Volley Vlaanderen samenwerking met algemeen directeur

 di 5 september 2023 22:00
Geert De Dobbeleer (r) zette zijn schouders onder het EK volleybal in België.

Hommeles aan de top van het volleybal. Twee dagen na het succesvolle EK in eigen land zet Volley Vlaanderen de samenwerking met algemeen directeur Geert De Dobbeleer stop. Een beslissing die uit de lucht komt vallen en op ongenoegen stuit bij een deel van het personeel. In een open brief geven zij aan om het werk neer te leggen. "We eisen dat de beëindiging van de samenwerking wordt geannuleerd", klinkt het.

Een donderslag bij heldere hemel.

 

Terwijl de Belgische volleybalfan nog nageniet van het EK in eigen land - dat een spetterende finale kreeg tussen Servië en Turkije, rommelt het aan de top van Volley Vlaanderen.

 

Algemeen directeur Geert De Dobbeleer werd aan de kant geschoven. De volleybalbond liet weten dat het de samenwerking met As@p Management, waarmee De Dobbeleer verbonden is, stopzet.

 

Dat stuit op protest bij een deel van de medewerkers van Volley Vlaanderen, die het werk tot en met vrijdag neerleggen en de situatie aankaarten in een open brief.

 

"Na een geslaagd EK in eigen land met meer dan 50.000 fans, 1.000.000 euro aan ticketinkomsten en een groeiend aantal leden kunnen we de beslissing onmogelijk aanvaarden", openen ze het statement.

Het vertrouwen in het huidige beleid is door deze Raad van Bestuur onherroepelijk beschadigd.

Medewerkers Volley Vlaanderen

De medewerkers staan dan ook als een blok achter De Dobbeleer.

 

"Dit en de vele andere succesvolle projecten van de laatste jaren hebben, onder leiding van de heer Geert De Dobbeleer, het volleybal tot een ongezien niveau gebracht. Tevens werd de onderbouw stevig uitgebouwd en werden de inkomsten danig vergroot."

 

"We eisen dat de beëindiging van de samenwerking met As@p Management met onmiddellijke ingang wordt geannuleerd en we vragen een grondige hervorming van de Raad van Bestuur", klinkt het stellig.

 

"Het vertrouwen in het huidige beleid door deze Raad van Bestuur is onherroepelijk beschadigd en we zien geen herstel mogelijk met de huidige samenstelling. We willen erop wijzen dat we herhaaldelijk om een dialoog gevraagd hebben. Dat is tot op heden zonder gevolg gebleken."

 

Afwachten of die boodschap ook aankomt bij de top van het volleybal.

Gerelateerd: