Ga naar de inhoud

Belgische twijfels voor WK kunstschaatsen: Hendrickx sukkelt met heupblessure, Pinzarrone met bloedneus

 wo 20 maart 2024 09:52
Tijdens de training moest Pinzarrone naar de kant met een bloedneus.

Vannacht schaatsen de Belgen op het WK, Loena Hendrickx en Nina Pinzarrone, hun korte kür. Na het succesvolle EK doen ze dat met ambitie, maar de laatste rechte lijn verloopt niet vlekkeloos. Op de tweede training gisteren geen Loena Hendrickx, zij wil haar lichaam sparen. Nina Pinzarrone blijft dan weer gehinderd worden door een bloedneus.

Loena Hendrickx verschijnt vannacht als voorlaatste op het ijs voor het korte programma. Na haar schaatst alleen nog Kaori Sakamoto: de Japanse wereldkampioene. De tweede Belgische, Nina Pinzarrone, is nummer 28 op de lijst. Volgens het schema schaatst Pinzarrone om 1.55 uur, Hendrickx om 2.40 uur.

 

Eerst is er nog een training en het is afwachten of de twee Belgen daar allebei hun korte kür nog eens zullen komen oefenen.

 

Gisteren liet Hendrickx alleszins de tweede training van de dag schieten. Ze sukkelt met een ontsteking aan haar heup en wilde haar lichaam sparen. 

 

Pinzarrone kwam wel op het ijs in de oefenhal, maar kon haar korte kür niet oefenen omdat ze opnieuw last had van een bloedneus. Iets wat de voorbije dagen al vaker gebeurd is op het ijs. Na de training ging Pinzarrone meteen naar de toernooi-arts.

 

Vorig jaar eindigden Hendrickx en Pinzarrone op het WK als derde en elfde.