Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Na herstellingswerken van 300.000 euro kunnen Van Aert en Van der Poel vrijdag in duel gaan op de Paterberg

 di 19 maart 2024 14:00
Wout van Aert
Wout van Aert op de kasseien van de Paterberg. Vrijdag is hij titelverdediger in de E3 Classic.

Goed nieuws, enkele dagen voor de E3 en een dikke week voor de Ronde van Vlaanderen is de weg naar de Paterberg hersteld. "Een helling die geen enkele organisator zou willen missen", glundert Jacques Coussens van de E3 Saxo Classic.

De Paterberg valt niet weg te denken uit de E3 Saxo Classic of de Ronde van Vlaanderen. Verzakkingen dreigden roet in het eten te gooien, maar de herstellingswerken zijn net op tijd afgerond. Vrijdag zal er gekoerst kunnen worden op de kasseihelling in de E3, volgende week zondag in de Ronde.

 

"We hadden onmiddellijk een plan B klaar", vertelt E3-organisator Jacques Coussens, "met de hoop dat we het niet hoefden te gebruiken. Want die route vonden we niet ideaal én minder veilig voor de renners."

 

Gelukkig voor de wielerliefhebbers (en de deelnemers) blijft het bij plan A. Komende vrijdag en volgende week zondag zullen ze kunnen koersen op de Paterberg.

 

"De Paterberg is een serieuze helling die geen enkele organisator zou willen missen. Het is een van de mooiste hellingen van Vlaanderen", glundert Coussens. "De E3 Saxo Classic zonder Paterberg zou ik me niet kunnen inbeelden. Het is een cruciale helling op het parcours."

Peterberg
De werken aan de weg naar de Paterberg in Kluisbergen vanuit de lucht.

3e keer op een rij voor Van Aert?

Ook de burgemeester van Kluisbergen glundert. Al heeft zijn gemeente wel diep in de buidel moeten tasten.


"Aan de herstellingswerken hangt een prijskaartje van zo'n 300.000 euro", geeft Philippe Willequet mee.

 

"Maar ik ben heel blij, want met de Paterberg en de Oude Kwaremont vormen we het centrum van veel wielerwedstrijden."


En wie wint vrijdag? Jacques Coussens: "Ik ben een supporter van Wout van Aert. Hij kan onze wedstrijd voor de derde keer op een rij winnen."


Dan moet Van Aert afrekenen met Mathieu van der Poel. Zij kruisen een eerste keer de degens dit seizoen.

 

"Die twee gaan niet te scheiden zijn", weet de organisator. "Ik zie ze samen naar de finish snellen. Met misschien nog een derde man erbij."


De E3 Classic kunt u vrijdag van start tot finish volgen bij Sporza.

Zonder Christophe Laporte

Vrijdag zal Wout van Aert niet kunnen rekenen op Christophe Laporte. Zijn ploegmaat voelt zich nog niet top, vorig weekend moest hij ziek opgeven in Milaan-Sanremo.

 

Laporte was het seizoen goed begonnen. Hij verzamelde top 10-plaatsen in de Omloop (5e), Kuurne (4e) en Strade Bianche (10e).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: