Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Partner van Jasper Philipsen kon dankzij vriendin van Van der Poel zege toch meebeleven: "Ze kroop tussen mierennest van journalisten"

 ma 18 maart 2024 17:27
Elkaar in de armen vliegen zoals in de Tour was zaterdag niet mogelijk voor Jasper Philipsen en zijn vriendin Melanie.
Elkaar in de armen vliegen zoals in de Tour was zaterdag niet mogelijk voor Jasper Philipsen en zijn vriendin Melanie.

Het zal je maar overkomen. Net wanneer je lief in Italië de grootste zege uit zijn carrière boekt, ben je in België druk aan het werk tijdens een openhuizendag. Melanie Peetermans (de partner van Jasper Philipsen) maakte het zaterdag mee. Maar de vriendin van Mathieu van der Poel ontpopte zich tot de reddende engel.

In de Tour was Melanie Peetermans er op de grote momenten telkens bij toen Jasper Philipsen het ene na het andere succes vierde.

 

Afreizen naar Milaan-Sanremo was door haar drukke agenda niet mogelijk. Melanie werkt als immo-makelaar en had zaterdag een openhuizendag op de planning staan.

 

"Mijn collega en ik hebben toch even de livestream opgezet. Zo hebben we de wedstrijd een klein beetje kunnen volgen", vertelt Melanie in gesprek met MNM.

 

Kippenvel kreeg Melanie toen ze Jasper Philipsen als eerste over de streep zag rijden. Maar voor het kippenvelmoment van de dag zorgde Roxanne Bertels, de vriendin van Mathieu van der Poel.

 

"Roxanne facetimede mij meteen na de zege. Ze kroop tussen het mierennest van journalisten om ons toch dat moment te gunnen."

 

"Ik ben haar daar superdankbaar voor."

Samen in de zetel Sanremo herbekijken

Na het virtuele gesprek zag Melanie Philipsen gisteren voor het eerst in levende lijve terug sinds zijn eerste zege in een monument.

 

"Toen we thuiskwamen van Zaventem, hebben we de laatste 30 kilometer samen opnieuw bekeken."

 

"Dat was grappig. Jasper wist perfect wat er ging gebeuren, maar ik niet. Hij heeft toen uitgelegd hoe hij dat moment beleefd heeft. Dat was supertof."

Veel tijd om samen na te genieten hebben Melanie en Philipsen niet.

"In tegenstelling tot de Tour heeft Jasper nu geen rustperiode. Hij is opnieuw superhard aan het werken en gezond aan het eten voor de komende doelen."

 

Woensdag verdedigt Philipsen zijn titel in de Classic Brugge-De Panne. Zondag mikt hij op winst in Gent-Wevelgem.

Gerelateerd: