Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tadej Pogacar waarschuwt Van der Poel en co: "Benen en vorm zijn beter dan vorig jaar"

 vr 15 maart 2024 18:47
Pogacar
Iedereen wil Tadej Pogacar zien tijdens de ploegenvoorstelling.

Met een solo over 80 kilometer begon Tadej Pogacar aan zijn voorjaar. Twee weken later is hij in Milaan-Sanremo klaar voor een nieuw nummertje. "Ik heb heel veel vertrouwen", klinkt het tijdens de ploegenvoorstelling.

The future's so bright, I gotta wear shades. Als een rockster begaf Tadej Pogacar zich door de massa bij de ploegenvoorstelling van Milaan-Sanremo.

Pogacar gaf, net als zijn grote uitdager Mathieu van der Poel, een uiterst ontspannen indruk. Dat mag ook wel als je je seizoen zo impressionant begint.

 

"Ik heb heel veel zelfvertrouwen", geeft Pogacar toe. "Ik hoop op het beste scenario morgen."

 

Bij zijn vorige 3 deelnames stond hij wel nooit op het podium. Vorig jaar werd hij door Ganna en Van Aert geklopt in de sprint om plaats 2. Van der Poel was toen al gaan vliegen.

 

"Ik verwacht weer een grote strijd met Mathieu. Ik ben in januari eens met hem gaan trainen en toen vloog hij al. Maar mijn benen zijn ook beter dan vorig jaar, mijn vorm ook."

 

Her en der hoor je al dat Pogacar er, zoals in de Strade, vanaf de Cipressa (op iets meer dan 20 kilometer van de finish) korte metten mee wil maken. "De laatste keren ging het altijd snel op de Cipressa. Dat zal nu niet anders zijn. Maar ik kan nog niet alles verklappen."

Wellens: "Zelfde rol als vorig jaar"

Net als in de Strade Bianche heeft Pogacar met Tim Wellens een uitstekende luitenant aan zijn zijde. "Ik voel mij heel goed", echoot die de woorden van zijn kopman. "Ik heb niets om over te klagen."

 

"Ik veronderstel dat Tadej zich ook goed voelt, want vandaag hebben we losgereden en het tempo lag al vrij hoog."

 

De ploegbespreking bij UAE moet nog gebeuren, maar Wellens kan al raden wat zijn rol wordt. "Dat zal dezelfde zijn als vorig jaar. Ik heb toen een goeie koers gereden door door te trekken op de Poggio. Ik voel me goed in die rol."

Gerelateerd: