Ga naar de inhoud

Visma-Lease a Bike schrijft opnieuw geschiedenis dankzij revelatie Jorgenson: "Hij past perfect bij ons"

 ma 11 maart 2024 07:10
Matteo Jorgenson stak de eindzege op zak in Parijs-Nice.

De gele trein is weer op recordkoers. Visma-Lease a Bike heeft gisteren zowel de eindwinst van Parijs-Nice als Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. Dat Jonas Vingegaard domineerde in Italië, kwam niet als een verrassing bij de Nederlandse formatie. Wel verraste Matteo Jorgenson positief. "Hij is zo'n gave gast", is algemeen directeur Richard Plugge enthousiast.

"Ik hoop niet dat het winnen stopt", lacht Richard Plugge zijn tanden bloot na een nieuwe triomf. Dit keer in Frankrijk én Italië.

 

"Het is nog nooit gebeurd dat een team op hetzelfde moment Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico wint. Maar wij willen sportgeschiedenis schrijven."

 

Dat doet Visma-Lease a Bike met verve: "Ook de manier waarop, met elkaar én met verschillende renners, zijn we heel trots op."

 

Uitblinker met dienst in Nice: Matteo Jorgenson. De 24-jarige Amerikaan bleef vastklampen aan Evenepoels wiel en verzekerde zich zo van de eindwinst.

 

"Ik ben supertrots op hem", klinkt het dan ook bij zijn algemeen directeur.

 

Hij past perfect bij ons, dat toont hij met de manier waarop hij rijdt.

Richard Plugge

Dat Jorgenson zich zo snel zou aanpassen, had Plugge niet verwacht.

 

"Hij is net nieuw in het team en hij zocht de omgeving die wij hem kunnen bieden. Hij is zo'n gave gast. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid. Hij past perfect bij ons, dat toont hij met de manier waarop hij rijdt."


Is na deze week meteen een nieuwe kopman geboren? "Laten we niet op de zaken vooruitlopen", zegt de Nederlander. "Hij deed het hier heel slim met die aanval op het juiste moment drie dagen geleden."

 

"Daar nam hij al voorsprong op de voornaamste concurrenten, in dit geval: Remco. Hij voelt dat instinctief aan. En hij was bij de sterkste renners, zo niet de sterkste."

 

Een nieuwe naam om rekening mee te houden in de gele brigade.

Gerelateerd: