Ga naar de inhoud

4-voudig Tourwinnaar Chris Froome moet met handbreuk de strijd staken in Tirreno-Adriatico

 vr 8 maart 2024 09:29
Froome bolde dinsdag met sporen van een val over de streep.

Chris Froome (38) heeft bij een val dinsdag in Tirreno-Adriatico een scafoïdenbreuk opgelopen in de linkerhand. De Britse viervoudige Tourwinnaar reed de etappes van woensdag en donderdag nog uit, maar staakt nu de strijd. Een specialist moet uitmaken of een operatie nodig is.

De 38-jarige Brit viel dinsdag in de tweede rit van de Italiaanse rittenkoers. Bij eerste onderzoeken werd gefocust op de pols, waar geen breuken werden vastgesteld.

 

Froome reed daarop woensdag en donderdag de volgende twee etappes uit. Donderdag na de vierde etappe werd een nieuwe MRI-scan uitgevoerd en die toonde de scafoïdenbreuk aan.   

 

Viervoudig Tourwinnaar Froome trekt nu naar een specialist om te bekijken of een operatie noodzakelijk is. Hij start vrijdag niet meer in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico, een rit van 144 km tussen Torricella Sicuara en Valle Castellana.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: