Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 18  /  18 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor de Strade Bianche (m): de verwachte topfavorieten en Belgische ijzers op de tweede rij

 za 2 maart 2024 08:08

Een voorjaarsklassieker waarbij Mathieu van der Poel en Wout van Aert geen sterren krijgen? Het kan, aangezien beide tenoren passen voor de Strade Bianche. Wie neemt hun plaats in? Bekijk hier ons sterrenensemble. 

⭐⭐⭐

Ze steken er met kop en schouders bovenuit, de twee topfavorieten. Het zijn dan ook de winnaars van de jongste edities.

 

Tadej Pogacar snijdt zijn seizoen aan in Siena. In 2020, 2021, 2022 en 2023 won hij telkens de eerste koers waar hij aan deelnam. Houdt hij die reeks in leven?

 

Vorig jaar rondde Tom Pidcock een al even knappe solo af als zijn Sloveense tegenstander een jaartje eerder.

 

Sinds zijn nummertje op 4 maart staat Pidcock droog. Wordt hij de eerste man die een Toscaanse back-to-back kan realiseren?

⭐⭐

Krijgen Philippe Gilbert (2011), Tiesj Benoot (2018) en Wout van Aert (2020) een opvolger? Tim Wellens bewees zijn bloedvorm in het openingsweekend en kan als bliksemafleider van Pogacar misschien wel een coup plegen.

 

Lotto-Dstny is prima uit de startblokken geschoten. Maxim Van Gils won de ultrakorte Ruta del Sol en eindigde vorig weekend 5e en 3e in het zware Franse tweeluik Faun-Ardèche Classic en Faun Drôme Classic.

 

4e en 5e in 2 deelnames: Attila Valter verdient meer dan zijn stek in deze lijst. Met een eerste Hongaarse zege in de WorldTour zou de gelegenheidskopman van Visma-Lease a Bike helemaal geschiedenis schrijven. 

Als wereldkampioen gravel heb je sowieso een streepje voor, maar kan Matej Mohoric een gepast antwoord formuleren op de extra hoogtemeters?

 

Sepp Kuss bewees in het Spaanse broertje (Clasica Jaen) met een 6e plaats dat grindwegen hem niet afschrikken, debutant Daniel Martinez imponeerde in de Ronde van de Algarve.

 

Groupama-FDJ vaardigt nog 2 pionnen af. Valentin Madouas werd vorig jaar 2e, rookie Romain Grégoire 8e.

Gerelateerd: