Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Union-coach Blessin na nieuw succes: "Mijn spelers blijven me verbazen"

 do 29 februari 2024 07:22
" "
Zal Union met de Duitse coach, de derde in 3 jaar, eindelijk kunnen oogsten?

Union is een machine die op volle toeren draait en niet af te stoppen is. "Mijn spelers zijn echt on-ge-lofelijk", reageerde Alexander Blessin na de zege op Club Brugge in de halve finales van de beker. "Deze club voelt als een familie", sprak matchwinnaar Ross Sykes.

Onder Alexander Blessin blijft Union scoren op alle fronten. In de beker mag de club zich opmaken voor een eerste finale sinds 1914.

 

"Ik heb het moeilijk om de juiste woorden te vinden", zei de Duitser na de zege op Club Brugge. "We waren lang aan mekaar gewaagd en leken een pingpongwedstrijd te spelen."

 

Union flikte het weer met een doelpunt in de extra tijd.

 

Blessin: "Mijn spelers zijn echt on-ge-lofelijk. Na een reeks intense weken en matchen doen ze het weer. Ze blijven me verbazen, ik ben erg trots. Elke keer gaan ze tot het uiterste."

 

Op 9 mei staat Union in het Koning Boudewijnstadion. "Uiteraard wordt de bekerfinale een belangrijke wedstrijd. Wij spelen alleen maar belangrijke matchen", lacht Blessin.

(lees voort onder video)

Ross Sykes: "We blijven pushen"

Ross Sykes is de man die Union naar de finale kopte. "We verdienen dit zo hard", zegt de verdediger. "Het is een grote kans om een trofee te pakken, daar kijken we erg naar uit."

 

Sykes maakte het verschil met zijn lengte in de extra tijd. "We zijn klaar om iedere match te gaan, we blijven pushen tot het einde", stelt de Engelsman die zich thuis voelt bij Union. "De hele club voelt als een familie."

(lees voort onder video)

Burgess: "Heerlijk voor iedereen van de club"

"We hebben de hele match gevochten en op het einde verdienden wij ook de zege", reageert boegbeeld Christian Burgess

 

"We hadden wat geluk toen die bal voor de voeten van Mo (Amoura, red) viel, maar die kansen moet je wel afmaken. Dit is heerlijk voor iedereen die verbonden is met deze club."


"Nu mogen we niet op onze lauweren rusten", waarschuwt Burgess. "In voetbal kan het snel keren. We moeten hard blijven werken en dan maken we altijd kans."

(lees voort onder video)

Christian Burgess en Igor Thiago
Christian Burgess moest Igor Thiago het scoren beletten.

CEO Bormans: "Belangrijk moment om publiek te werven"

Wie ook stond te glunderen, was CEO Philippe Bormans: "Dit was niet goed voor het hart. Dit was zo'n avond waarvoor we het allemaal doen."

"Ik neem me altijd voor van niet te zenuwachtig te zijn. De late 2-1 in Brugge was de goal van de hoop. En als we iets geleerd hebben in die 6 jaar bij Union is het dat het nooit gedaan is. Is het tegen Frankfurt of Club Brugge of tegen eender wie."

"Union komt altijd terug en vecht tot de laatste minuut. Met de kwaliteit die er is, kan dat dan wel eens gebeuren. Die goal valt, het publiek gaat erachter staan. Deze avond gaan we niet snel vergeten."

Voor het eerst in 110 jaar staat Union weer in de bekerfinale. Die halen was belangrijk, legt Bormans uit: "We zijn hier nu 6 seizoenen, 3 jaar in 2e klasse, 3 jaar in 1e klasse. Het was de derde keer dat we de halve finales speelden. Het zou zuur zijn dat het weer misliep. We verloren trouwens altijd van de latere bekerwinnaar: KV Mechelen en Antwerp."

Mensen mogen dromen, maar vanaf morgen focussen we ons weer op de competitie. Laten we niet vergeten dat er nog heel veel werk is.

CEO Philippe Bormans

Is dit ticket misschien een voorteken voor de competitieleider, na een paar jaar net niet nu net wel? Bormans: "Mensen mogen dromen. Maar vanaf morgen focussen we ons weer op de competitie."

"Het is nog lang tot de bekerfinale op 9 mei. We zitten ook nog in de Conference League. Laten we niet vergeten dat er nog heel veel werk is."

Union en zijn fans moeten zich niet ver verplaatsen naar de Heizel voor de bekerfinale, ze kunnen met de fiets of het openbaar vervoer gaan: "Dat wordt heel mooi. We zullen onze kant van het stadion zeker kunnen vullen."

"Dat zijn de momenten die een club nodig heeft. Waarop je mensen kan werven, dat je publiek kan laten kennismaken. Ons stadion is wat beperkt en zit altijd vol. Dit is een kans om wat meer en mensen naar het stadion te lokken en te laten genieten van Union."

Gerelateerd: