Ga naar de inhoud

Nina Derwael moet tevreden zijn met plaats 5 in Cottbus en toch komt Parijs weer wat dichter

 zo 25 februari 2024 15:08

Nina Derwael is na haar gouden medaille in Cairo zondag vijfde geworden op de balkfinale van de Wereldbeker turnen in het Duitse Cottbus. Onze landgenote maakte een klein foutje bij haar opsprong en scoorde zo lager dan in de kwalificaties. Toch doet ze een goeie zaak voor Parijs. Erika Pinxten werd 7e.

Na het succes van vorige week in Cairo moest Nina Derwael in Cottbus een nieuwe stap richting de Spelen van Parijs proberen te zetten. Onze landgenote was de kwalificaties op de balk opnieuw goed doorgekomen, net als land- en clubgenote Erika Pinxten.


Pinxten mocht zondag als eerste landgenote aantreden in die finale. Met een moeilijkheid van 4.0 scoorde Pinxten het laagste van alle finalisten, het kwam dus aan op haar uitvoering.


Maar het ging meteen helemaal mis bij Pinxten. Bij haar opsprong ging ze meteen op de knieën, daarna viel ze bij haar eerste sprong zelfs van de balk af. 


Onze landgenote herpakte zich daarna nog knap, maar dat mocht niet baten. Met een eindscore van 10.133 deed ze een heel pak minder dan in de kwalificaties. Ze werd uiteindelijk zevende.

Foutje Derwael

Meteen na Pinxten was het de beurt aan Nina Derwael. Ook de leading lady van het Belgische turnen begon weifelend, maar kon een mindere opsprong nog nét corrigeren.


Daarna ging het Derwael beter af. Met elegante en nagenoeg foutloze elementen turnde ze een knappe oefening, ze stond stokstijf na haar afsprong. 


Derwael kreeg uiteindelijk een score van 13.433 toegekend, een stukje minder dan in haar kwalificaties. Het leverde uiteindelijk de vijfde plek op, de winst was voor de Chinese Yaqin Zhou met een topscore van 14.900.

 

Toch doet Derwael een uitstekende zaak voor olympische kwalificatie. De 4 turnsters voor haar in de uitslag zijn namelijk al zeker van een olympisch ticket.


De volgende Wereldbekermanche vindt over twee weken plaats in Bakoe. De drie beste scores van de vier manches tellen mee voor de olympische ranking. De twee beste turnsters die nog niet geplaatst zijn voor Parijs veroveren aan het eind van de rit een olympisch ticket.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: