Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
4
2
2
0
5
6
2
Club Brugge
36
4
3
0
1
9
3
3
Union
35
4
0
4
0
4
8
4
KRC Genk
34
4
3
0
1
5
2
5
Antwerp
29
4
1
3
0
1
5
6
Cercle Brugge
29
4
1
1
2
5
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
0
2
0
2
0
1
3
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3

Club en Anderlecht staan voor sleutelmatch: "Als we winnen, komt er veel druk op Brugge"

 vr 23 februari 2024 17:04
Ronny Deila en Brian Riemer.

Club Brugge tegen Anderlecht. Die affiche springt het meest in het oog dit weekend in de Jupiler Pro League. Punten pakken is eigenlijk voor beide ploegen een must in de achtervolgingsrace op Union/de titel. "De laatste twee seizoenen hebben we Union zien inzakken in de play-offs."

Ronny Deila: "Anderlecht is een goed team, maar ik kies toch mijn eigen elftal"

De topper tegen Anderlecht is meer dan een prestigeduel voor Club Brugge. Het is een match die gewonnen moet worden. Toch? "Dat is elke week zo", zei Ronny Deila op zijn persconferentie. "Je stapt nooit op het veld om te verliezen."

 

"Anderlecht zal ook willen winnen. Maar we spelen thuis, de vorm is goed, we spelen goed voetbal, het vertrouwen is er. Dus we gaan vol voor de drie punten zondag."

 

Anderlecht staat op dit moment wel boven Club Brugge in de stand. Is paars-wit dan favoriet? "Neen. Ja, er is een verschil in punten, maar veel is dat niet. Ik ben het eigenlijk ook beu om te horen: je moet winnen."

 

"We hebben een goeie kans om Anderlecht te kloppen. Als wij ons niveau halen, kunnen we iedereen kloppen. We hebben Union ook geklopt." 

 

"Anderlecht is beter dan vorig jaar, dat is duidelijk. En hun programma is dit seizoen ook lichter dan dat van ons. Het is een goeie ploeg met ervaren spelers, ze zijn technisch goed, hun stijl is duidelijk, ... Maar ik zou toch voor mijn elftal kiezen. We zullen op zondag zien wie het beste is."

 

En hoe zal de ploeg van Deila eruitzien op zondag? "Hugo Vetlesen is weer inzetbaar, Zinckernagel is nog een twijfelgeval. Thiago heeft een week rust gehad. Hij was teleurgesteld na vorig weekend. Tegen de bekermatch is hij weer klaar, maar ik heb geen schrik om nu Jutgla te zetten. Hij traint goed en hij scoort."

Ferran Jutgla.

Brian Riemer: "We komen Club Brugge op een goed moment tegen"

Deila zou voor zijn elftal kiezen, maar ook Brian Riemer is meer dan tevreden over zijn kern. Zeker nu Thorgan Hazard naar zijn beste vorm toe groeit en Thomas Delaney op het punt staat terug te keren.

 

"Dit is een leuke situatie voor een coach om in te zitten", zegt de Deen. "Het was het doel om iedereen fit te krijgen voor het einde van de competitie."

 

Of Delaney zal spelen in Brugge, is evenwel nog een vraagteken. "Als je lang uit bent geweest met een spierblessure, moet je altijd voorzichtig zijn. We volgen elke dag zijn evolutie op. Maar als alles goed gaat, zit hij in de selectie."

 

De laatste competitienederlaag van Anderlecht dateert al van eind oktober. Met een reeks van 9 op 9 blaakt Riemer van vertrouwen. "Als we winnen, kunnen we veel druk leggen op Club Brugge. We gaan om te winnen, we geloven in onze kansen."

 

"Club heeft waarschijnlijk de duurste kern, is heel ambitieus en kan een vijandige sfeer creëren. Het is dus een moeilijke uitwedstrijd. Maar we zijn aan een goede reeks bezig, het team smelt steeds meer samen. We kunnen Club dus op een goed moment tegen."

 

Anderlecht kan niet alleen wegspringen van Club, het kijkt ook naar boven naar Union. "De laatste twee seizoenen hebben we Union zien inzakken in de play-offs", aldus Riemer.

 

"Met alle druk en verwachtingen moeten we zien of ze nu ook weer beginnen te trillen. Als dat niet gebeurt, worden ze kampioen. Maar de voorbije twee seizoenen hadden ze moeite met de druk."