Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 18  /  18 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lefevere sluit de rangen na de zaak-Alaphilippe: "Misschien fout gemaakt door erover te spreken"

 do 22 februari 2024 15:50
Lefevere met Alaphilippe en ploegmaats op de persconferentie van Soudal-Quick Step

Woelige aanloop voor Soudal - Quick Step naar het openingsweekend. De voorbije dagen domineerden enkele uitspraken van Patrick Lefevere over Julian Alaphilippe de media. Tijdens de persconferentie voor de Omloop sloot de ploegbaas de rangen: "Wij willen alleen spreken over het weekend", klonk het.

Voor het openingsweekend zijn de spotlights vaak gericht op Soudal - Quick Step, maar deze editie was de interesse voor het persmoment van de wielerformatie toch nog net iets groter.

 

Aanleiding waren de uitspraken van Patrick Lefevere in Humo over speerpunt Julian Alaphilippe, waarop diens partner Marion Rousse messcherp reageerde.

 

"Ik kan me inbeelden dat velen vragen hebben over wat er geschreven is in de pers", opende Lefevere het persmoment.

 

"Om duidelijk te zijn: daarvoor zijn we hier niet. We willen alleen spreken over het weekend. Julian zal geen vragen beantwoorden over de laatste dagen."

Misschien heb ik wel een fout gemaakt door erover te spreken.

Patrick Lefevere

Lefevere wou wel nog één ding duidelijk maken over de hele zaak (en stak de hand toch ook een beetje in eigen boezem).

 

"Ik wil nog zeggen dat het interview 3 uur duurde en de passage over Julian amper 3 minuten. En zoals altijd is mijn Nederlands niet altijd goed begrepen. Misschien heb ik wel een fout gemaakt door erover te spreken. Maar ik praatte over 2022 en we zijn 2024."

 

Waarop Lefevere nog afsloot met een sneertje richting de pers: "Ik kan begrijpen dat er niet veel nieuws is momenteel. Dus mijn uitspraken waren, zoals ze in het Duits zouden zeggen, Gefundenes Fressen (iets dat heel erg welkom is, red.)"

Gerelateerd: