Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Jelle Bataille uit ongenoegen na bekerduel tegen KV Oostende: "Beetje een beschamende vertoning"

 do 8 februari 2024 22:43
Jelle Bataille kwam nog dicht bij de winning goal voor Antwerp.

Antwerp zal eind februari op eigen veld nog moeten knokken om door te stoten naar de bekerfinale. In de heenwedstrijd van de halve finales bleef The Great Old bij KV Oostende steken op een 1-1-gelijkspel. Jelle Bataille was scherp voor de prestatie van de bekerhouder. "Met dit resultaat kunnen we niet leven, zeker niet door de manier waarop."

"We waren goed begonnen en hadden overwicht, maar dachten na de 0-1 precies alsof het al gespeeld was en dat het makkelijk ging zijn vandaag. Dat zag je ook in het verloop van de match. "

 

Jelle Bataille schuwde de kritiek niet na afloop van de bekerwedstrijd in Oostende. De snelheid aan de bal, de manier van voetballen, de lichaamstaal. Overal schortte er volgens de Antwerp-speler wel wat aan.

 

"Er zat niks in bij ons, het was een beetje een beschamende vertoning van ons. Zeker voor onze fans die meegereisd zijn. Op naar de terugmatch nu, daar moeten we orde op zaken stellen."

 

Toch was er ook schoonheid in het spel van Antwerp. Mahamadou Doumbia toonde net als in de competitiewedstrijd op Sclessin dat The Great Old er met zijn afstandsschot een stevig wapen bij heeft.

Wat Doumbia eet? Dat is een goede vraag, ik zou het ook willen eten.

Jelle Bataille

"Het is een beetje een cheat code. Elke keer als hij aanlegt, dan weet je dat het op doel, gekadreerd en hard is en dat er een kans kan uit voortkomen. Vandaag maakte hij weer een mooie goal."

"Wat hij eet? Dat is een goede vraag, ik zou het ook willen eten. Het is ook geen toeval, je ziet het hem elke dag doen."

Bataille kwam met een knap schot in de tweede helft zelf nog dicht bij de 1-2, maar KVO-doelman Gabriël stak er een stokje voor. "Hij is een goede doelman, het was mooi gepakt. Jammer, het zou mooi geweest zijn voor mij. Maar dat is dan voor de terugmatch."

"Slechte technische uitvoering"

Ook Mark van Bommel ontweek de pijnpunten bij Antwerp niet.  "We hadden een slechte technische uitvoering over grote gedeeltes van de wedstrijd. Dat heeft voor een stuk met concentratie op dat moment te maken, het veld werkte ook niet mee."

 

"Maar dat is geen excuus. Als je zelf niet secuur bent, dan geef je de tegenstander en het publiek een beetje het gevoel dat er iets te halen valt. Zo hou je hen in de wedstrijd."

 

De Antwerp-trainer nuanceerde wel de kritiek van Bataille over gemakzucht. "Ik snap dat volledig en ik bespreek dat ook vaak met de spelers. Het ziet er heel slecht, arrogant en gelaten uit. Maar dat is het niet. Het is de technische uitvoering die niet goed is."

 

"Dan kan je wel een aanval opzetten, maar na vijf schijven gaat die kapot en verlies je de bal aan de tegenstander. Zo maak je er een pingpongwedstrijd van. Dat heeft niks met concentratie te maken, dat is gewoon onnauwkeurigheid."


"Wij hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen, simpel. Het had 1-2, 1-3 of 1-4 moeten zijn, daar moeten we niet moeilijk over doen. Oostende heeft het heel goed gedaan tegen Eupen, Racing Genk en RWDM, maar ik had niet het gevoel dat we hier konden verliezen."


"Over drie weken moeten we het gewoon afmaken. Zonder arrogant te zeggen dat we wel even over Oostende zullen lopen. Als de technische uitvoering en de concentratie goed is, dan speel je goede kansen uit en dan moet je die wedstrijd winnen."

Wij hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen, simpel. Het had 1-2, 1-3 of 1-4 moeten zijn.

Mark van Bommel
Gerelateerd: