Ga naar de inhoud

Romelu Lukaku steekt loftrompet over Saudische competitie: "Kan de beste ter wereld worden"

 do 25 januari 2024 11:51
Aast Lukaku op een lucratieve transfer naar de woestijn?

Een openlijke sollicitatie? Of een lofzang uit beleefdheid? Romelu Lukaku heeft woensdagavond enkele opvallende uitspraken gedaan over de Saudische voetbalcompetitie. De Rode Duivel speelde met AS Roma een oefenmatch in Saudi-Arabië en prees de lokale liga de hemel in. "Of je me hier ooit terugziet? Zeker en vast."

De flirt tussen Saudi-Arabië en Romelu Lukaku heeft woensdagavond een nieuwe wending gekregen.

 

Onze landgenoot speelde met AS Roma een oefenwedstrijd in de woestijn tegen het Al-Shabab van Yannick Carrasco. Beide Belgen scoorden in de partij die Roma met 1-2 won, maar het was Lukaku die na de wedstrijd alle aandacht opeiste.

 

De spits stak bij een lokale reporter de loftrompet over de Saudische voetbalcompetitie. "Ik denk persoonlijk dat deze competitie in de komende twee jaar een van de beste ter wereld kan worden, om niet te zeggen de allerbeste."

 

"Ze doen op dit moment veel inspanningen om de grote voetbalsterren hierheen te halen. De teams worden beter en het voetbal dat ze spelen wordt almaar competitiever."

Saudi-Arabië doet veel moeite om grote sterren te halen. De teams worden beter en het voetbal steeds competitiever.

Romelu Lukaku

"Ook de supportersaantallen groeien. Binnen twee à drie jaar wordt dit een van de beste competities ter wereld", herhaalde hij. "Of je me hier ooit terugziet? Zeker en vast."


Vooral dat laatste zwengelde al snel de transfergeruchten weer aan. Lukaku wees afgelopen zomer nog een monsterbod van Al-Hilal af, maar mogelijk draait Lukaku sneller dan verwacht zijn kar. 


Een belangrijke nuance: Roma maakte de oversteek naar Saudi-Arabië omdat het een belangrijke sponsordeal heeft met een Saudisch entertainmentfestival. De lofzang van Lukaku was mogelijk dus niet meer dan een beleefdheidspraatje.

 

De Saudische competitie ligt ondertussen steeds meer onder vuur. Heel wat spelers klagen over de zwakke voetbalbeleving.

 

Ook financieel vertoont de Saudische droom wat scheurtjes. Zo deden enkele vedetten, die met monstercontracten verleid werden, hun beklag over achterstallige lonen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: