Ga naar de inhoud

Van Bommel over transfer Vermeeren: "Ik wist dat dit ooit zou gebeuren, maar vervelend moment nu"

 wo 24 januari 2024 19:59
Van Bommel en Vermeeren kenden vele successen samen.

Alles wijst erop dat Mark van Bommel zijn goudhaantje Arthur Vermeeren binnenkort zal moeten afstaan aan Diego Simeone. De jonge middenvelder is op weg naar Atlético Madrid. Om geen risico's meer te nemen zal Vermeeren vanavond niet meer in actie komen in de beker. "Dat is een keuze op clubniveau, ik had hem graag opgesteld", vertelt de trainer van The Great Old.

Vandaag is de eerste en misschien ook de laatste keer dat Mark van Bommel niet kan rekenen op zijn jonge metronoom, Arthur Vermeeren.

 

De middenvelder van Antwerp staat dicht bij een transfer naar Atlético Madrid en werd daarom van het wedstrijdblad gehaald voor de bekerwedstrijd tegen OH Leuven.

 

"Dat is een keuze op clubniveau", vertelt Mark van Bommel. "Als je Arthur een beetje kent, wil hij altijd en overal spelen. En ook ik had hem graag opgesteld."

 

"Naar mijn weten is de transfer ook nog niet helemaal rond, maar de clubs willen geen risico's nemen, dat begrijp ik."

Atlético is een club die bij hem past.

Mark van Bommel

Toch blijft het de kroniek van een aangekondigd afscheid tussen mentor en pupil.

"Vanaf de eerste minuut dat hij op het veld stapte, wist ik dat dit op een dag zou gebeuren. Dat het net nu gebeurt, is wel vervelend voor ons."

 

Van Bommel wenst zijn goudhaantje alvast het allerbeste toe in Madrid. "Voor Arthur is het een hele goede stap. Een die ik hem ook gun. Ik heb hem een paar keer gesproken en het lijkt me ook wel een club die bij hem past."

Gerelateerd: