Ga naar de inhoud

Wout van Aert na "blunder" en dag vol symboliek: "Zege smaakt zoet, maar vooral blij met het gevoel"

 zo 21 januari 2024 16:26
Wout van Aert reed in Spanje zijn laatste cross van het seizoen.

In zijn laatste cross van deze winter heeft Wout van Aert na een spetterend uurtje zichzelf een enorme vertrouwensboost geschonken. Uiteraard speelde de pech van Mathieu van der Poel een rol, maar Van Aert vertikte het om de wereldkampioen te laten vliegen en gaf uiteindelijk iedereen lik op stuk. En dat ondanks een ultieme misser én zonder zadel.

Save the best for last? Bij het toetje van zijn korte crosswinter maakte Wout van Aert het zegegebaar. Maar wat een gekkenhuis was dat in Spanje?

 

"Mijn pols doet een beetje pijn", vertelde Van Aert, die toch even moest zitten. Hij kwam niet ongehavend uit zijn gestuiter bij de laatste passage over de balken.

 

"Het was een superdomme actie van mezelf. Ik dacht dat ik genoeg voorsprong had en wilde geen risico nemen door te springen, maar ik deed het al lopend zo snel dat ik in de fout ging. Dat was een absolute blunder."

 

"Maar ik kwam nog goed weg en die laatste honderden meters zonder zadel gingen nog net. Ik weet niet wat er precies gebeurde", aldus Van Aert, die bij het akkefietje zijn zadel verloor.

 

"Ik sprong tegen mijn zadel door die hobbelige ondergrond en zo moet het gebroken zijn."

 

"Ach, het was misschien meant to be. Mijn moeder heeft gisteren haar pols gebroken. Mijn ouders zijn getrouwd op 13 juli en vandaag had ik rugnummer 13."

Ik sprong tegen mijn zadel door die hobbelige ondergrond en zo moet het gebroken zijn.

Wout van Aert over zijn pech in het slot

"Het WK? Neen, dat plan verandert niet"

"Ik had dus wat pech, maar ik bleef gaan", vervolgde Van Aert nog. "Zo heb ik het graag. Ik voelde me vrij sterk. Mathieu (van der Poel) was ook sterk en had ook veel pech."

 

"Het werd dus geen echte battle en toen hij viel, moest ik de anderen wel nog kloppen. Dat was niet gemakkelijk. Ik ben blij dat het gelukt is."

 

"Winnen smaakt altijd zoet, maar het doel was om goeie benen te voelen. Dat is gelukt. Ik ben blij met het gevoel op de fiets."

 

"Ik ben deze winter bezig aan een goeie opbouw. Ik ben er heel tevreden mee en we werken gestaag voort. Ik blijf nu nog een weekje in Spanje om goed te trainen."

 

"Het WK? Neen, dat plan verandert niet, maar we zullen in Tabor een interessante cross zien."

Gerelateerd: