Ga naar de inhoud

Wilm Vermeir verkozen tot Ruiter van het Jaar, ook zijn paard IQ van het Steentje valt in de prijzen

 di 16 januari 2024 07:19
Wilm Vermeir
Wilm Vermeir en IQ van 't Steentje in actie op de Kerstjumping.

Gisteravond zijn op het Equigala in Brussel de beste ruiters en paarden van het land in de bloemetjes gezet. Wilm Vermeir schopte het tot beste rijder, zijn paard IQ van het Steentje mag zich Paard van het Jaar noemen.

Wilm Vermeir (45) was het afgelopen jaar met zijn toppaard IQ van het Steentje een van de sterkhouders van het Belgische jumpingteam, dat onder meer de Nations Cup in Polen won. Daarnaast sprong het duo nog podiumplaatsen in Barcelona, La Baule, Deauville en Warschau.

 

De Equistar, de prijs voor de beste prestatie van het jaar, ging naar de Belgische eventingploeg. Cyril Gavrilovic, Jarno Verwimp, Lara de Liedekerke en Karin Donckers plaatsten zich op het EK in Frankrijk voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs.

Prijzen Equigala

  • Ruiter van het Jaar: Wilm Vermeir

  • Paard van het Jaar: IQ van het Steentje

  • Prestatie van het Jaar: Belgische eventingploeg (Cyril Gavrilovic, Jarno Verwimp, Lara de Liedekerke en Karin Donckers)

  • Team van het Jaar:  de vierspanners Dries Degrieck, Glenn Geerts en Tom Stokmans

  • Trofee van de jury: Belgische dressuurploeg (Larissa Pauluis, Charlotte Defalque, Flore de Winne, Domien Michiels en Jeroen Van Lent)

  • Rookie van het Jaar: Clementine Lux
Sporza: jumping
Verslaggeving en samenvattingen van jumpingwedstrijden.
Gerelateerd: